El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Peatonalització del centre d'Alcoi: els empresaris reclamen millor senyalització i bonificacions als aparcaments

El carrer Santo Tomás, amb els canvis ha aplicats aquest 23 de març.

Davant l'imminent peatonalització del centre d'Alcoi, des de FEDAC reclamen que es revise la senyalització a la ciutat, "poc clara" i que genera "confusió". També demanen bonificacions als aparcaments, tant públics com privats, del centre d'Alcoi.

El procés de conversió del centre d'Alcoi en zona de vianants està en marxa. Aquest mateix 23 de març, i com es pot vore en la fotografia, ja s'han fet els canvis al carrer de Santo Tomás, que ara compta en dos carrils per afavorir el gir a Sant Jaume. I està previst que a partir de divendres 26 de març l'avinguda del País Valencià, des del Parterre fins al pont de Cervantes, siga de doble direcció. Dilluns 29 és la data prevista per a tallar la resta de carrers del centre.

Doncs bé, davant l'imminent peatonalització del centre d'Alcoi, els empresaris reclamen millores, tant informatives com de bonificacions d'aparcaments.

Per una banda, reclamen un estudi i millora de la senyalització en els accessos a la ciutat, "poc clara i que porta en la majoria dels casos a la confusió". Així, expliquen que si arribes pels túnels de la Font Roja, en la redona marca el centre de la ciutat pel Rebolcat i el Viaducte, i els cotxes arriben "a l'àrea que serà per a vianants i no a l'accés de la Beniata que és el que distribueix el trànsit en totes les direccions possibles". I en l'accés nord, consideren que també hi ha confusió "per les diferents opcions d'accés que no estan senyalitzades", i molts vehicles, sobretot camions, "acaben bloquejant el carrer València o el pont de Rafael Terol, a prop de Cotes Altes"

Pel que fa a l'aparcament, FEDAC reclama una senyalització clara i en llocs d'atenció visual sobre les zones d'aparcament repartides pel centre, ja que és "primordial que els conductors disposen de la informació la més exacta possible i amb la ruta més directa per arribar als aparcaments públics".

També suggereix que l'Ajuntament col·labore amb el comerç local per a fer campanyes de bonificació econòmica en els aparcaments privats, amb vals de descompte, "una mesura que acostumaria a la ciutadania a utilitzar aquest servei i que beneficiaria al sector terciari, molt castigat en les últimes dècades".

Per últim, des de FEDAC proposen que es promocione i bonifique també el transport urbà i comarcal.