El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Penúltim ple de l’Ajuntament d’Alcoi amb moltes cares llargues

Imatge del Plenari Municipal.

 

El penúltim plenari ha estat protagonitzat per quatre preguntes de Vox, l’únic partit polític que ha volgut intervenir.

Bona part dels actuals membres del consistori municipal no tornaran a estar presents en la legislatura 2023-2027 i s’ha notat en les seues expressions.

Marcos Martínez, antic regidor de Ciutadans que, posteriorment, va passar a no adscrit, va intentar tornar a l’Ajuntament encapçalant Acció Democràtica Independent (ADIN), però tan sols va assolir 288 vots, més que els 227 de Tercera Edat en Acció, però molts menys que el seu antic partit, que en va obtenir 546. Cap dels tres amb representació municipal.

 

 

D’altra banda, el saló de plens tampoc tornarà a gaudir de la presència de Jorge Silvestre, regidor en funcions de Transició Ecològica, Protecció Civil i Educació, que en les llistes electorals del 2023 passava a ser el número 17.

 

 

Continuant amb el PSOE, també hem de comentar el cas de Maria Baca, regidora en funcions de Joventut, Habitatge i Patrimoni Municipal, que s’ha quedat a les portes, ja que anava de número 10.

 

 

Aranza de Gracia, regidora en funcions de Polítiques Inclusives, Igualtat, Infància i Adolescència, també es queda fora del nou consistori municipal, donat que ha passat a ser la número 18 a les llistes de Toni Francés.

 

 

Els altres dos socialistes que tampoc estaran en la nova legislatura són Jorge Segura, regidor en funcions d’Innovació, Indústria i Societat Digital, i Carol Ortiz, regidora en funcions de Festes i Gent Gran, els 13 i 16 a les llistes, respectivament.

 

 

A més de Ciutadans, Podem ha sigut l’altre partit que ha desaparegut de l’Ajuntament, ja que tan sols va assolir 1.136 vots. Per tant, també hem de dir adeu a Cristian Santiago i Aarón Ferrándiz.

 

 

Així mateix, ens haurem d’acomiadar de Juan Enrique Ruiz (PP), de Mario Ivorra (Compromís), Rosa María García (Ciutadans) i, finalment, dels dos membres de Guanyar Alcoi: Sandra Obiol i Pablo González, qui, per cert, aquestes eleccions anava de número 3 i també s’ha quedat a les portes de revalidar.