El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Peons de jardineria, neteja o conserge. Alcoi contracta persones amb problemes de salut mental amb ‘Avalem Capacitats’

Ajuntament d'Alcoi / Arxiu AM

Des de la posada en marxa del SASEM s'han atés a més de 100 persones.

L'Ajuntament d'Alcoi ha contractat 4 persones a través d’‘Avalem Capacitats’. El programa es basa en la contractació de persones desocupades amb trastorn mental greu o problemes de salut mental greu.

S’han contractat 4 persones, dues de les quals estan treballant com a peons de jardineria, una altra com a peó de neteja i la quarta com a conserge. Estaran treballant fins a maig de 2024, sempre amb el suport i tutorització del personal tècnic del Servei d'Atenció i Seguiment per a la Malaltia Mental (SASEM).

Des de la posada en marxa del SASEM s'han atés a més de 100 persones. En relació amb els diagnòstics de la població atesa són: Esquizofrènia i altres Trastorns, psicòtics, Trastorns d'idees delirants, Trastorn Esquizoafectiu, Trastorn bipolar, Depressió major recurrent, Trastorn Esquizotípic de la personalitat, Trastorn límit de personalitat, altres trastorns de personalitat i Trastorn obsessivocompulsiu.


La regidora de Polítiques Inclusives, Aroa Mira, ha destacat que "l'atenció a la salut mental ha sigut i continua sent un dels objectius prioritaris del nostre govern. Gràcies a la creació del SASEM a Alcoi podem donar ocupació a quatre persones i atendre més de 100. Des de l'Ajuntament continuarem dedicant els majors recursos possibles per a atendre la salut mental de la ciutadania, esperem que la resta d'administracions facen igual i no reduïsquen les partides ni els programes dedicats a la salut mental".