El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Aitor Pla, director de Fresneda Magazine, opina sobre el cartell de Festes d'Alcoi de José Borrell,

Aitor Pla, director de Fresneda Magazine, opina sobre el cartell de Festes d'Alcoi de José Borrell

Per Alcoi i per als alcoians

L'inici de la festa ve marcat pel descobriment del cartell que anunciarà les festes de Moros I Cristians. No és un descobriment si dic que per als alcoians i alcoianes és un esdeveniment que marquem en l'agenda. No podem faltar, al voltant de les 9 de la nit, a la bandeja de la Plaça d'Espanya. Enguany, i després dels canvis realitzats de forma positiva en l'acte, no ha patit molt de retard Aitor Pla, director de Fresneda Magazine, opina sobre el cartell de Festes de José Borrell

L'inici de la festa ve marcat pel descobriment del cartell que anunciarà les festes de Moros I Cristians. No és un descobriment si dic que per als alcoians i alcoianes és un esdeveniment que marquem en l'agenda. No podem faltar, al voltant de les 9 de la nit, a la bandeja de la Plaça d'Espanya. Enguany, i després dels canvis realitzats de forma positiva en l'acte, no ha patit molt de retard. 

Després de la gala prèvia al descobriment del Cartell, tant autoritats com a càrrecs festers es disposaven a presentar davant els ciutadans el senyal d'identitat de les nostres festes per a enguany. Tots pendents de l'autèntic protagonista de la jornada, José Borrell, un artista al que llenguatge no verbal li va jugar una mala passada, ja que per molt que intentava dissimular els nervis li sobreeixien per les seues venes.

Després dels primers acords del nostre himne, el cartell es va descobrir amb una gran acceptació per part del públic, que per a sorpresa de molts no va despertar animadversió en cap moment, almenys en les primeres ullades que el públic va poder realitzar. Entenc perfectament les no crítiques de la societat, ja que analitzant l'obra realitzada per Borrell poques matisacions se li poden fer. Representa a les nostres festes, ja que el propi artista ha reconegut voler fer un treball realista i un cartell per als alcoians, i que així es puguen sentir orgullosos de la marca que la ciutat utilitzarà. A més de ser un cartell lluminós, l'homenatge realitzat a les bandes de música encapçalat pel director Moisés Olcina ha sigut molt aplaudit perquè tots som conscients que sense els acords de les bandes musicals, les nostres festes no serien el mateix. 

No podria deixar d'escriure aquestes humils paraules sense deixar de reconéixer la personalitat de l'autor. El dimarts posterior a la gran cita, vaig tenir l'oportunitat de xarrar durant una bona estona amb Borrell, on em va explicar les idees bàsiques del cartell, allò que al principi volia realitzar i el que finalment ha sigut. Per damunt de tot, sí que he de remarcar una gran virtut que vaig detectar des del primer minut de la nostra xarrada, i és la humilitat que desprén per cada paraula que et diu. Vaig intentar fer-li veure el gran èxit que havia causat el seu treball i de forma molt simpàtica em va dir "M'he guanyat als alcoians, no?"

Essència en estat pur, “alcoiania” en estat pur. I per posar-li algun però al cartell és que els que solem analitzar molt bé els cartells de festes, ens ha deixat sense opció per a realitzar critica alguna. 

Gràcies Mestre!

Aitor Pla, director de Fresneda Magazine, opina sobre el cartell de Festes de José Borrell

Aitor Pla, director de Fresneda Magazine, opina sobre el cartell de Festes d'Alcoi de José Borrell