El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Per Alcoi i per Sant Jordi, avant l'entrà

Es pot llegir clàrament: Alcoians i alcoianes, per Alcoi i per Sant Jordi...
  • Una senyalítica que situa el món en el Kilòmetre 0 moro-cristià.

Curiosa i festera iniciativa la de l'Ajuntament d'Alcoi, que ha incrustat en la calçada, justament en el Partidor, una espècie d'estructura on es pot llegir: "Alcoians i alcoianes, per Alcoi i per Sant Jordi, avant l'entrà". Una senyalítica que de segur serà molt visitada per festers i visitants atrets per la Festa i eixe especialíssim moment que suposa "l'arrancà' d'una esquadra.

El carrer més fester d'Alcoi, Sant Nicolau, està en obres. I a banda de la renovació de la calçada i la rebaixa de l'altura de les voreres, l'Ajuntament ha decidit incorporar alguns elements ornamentals interessants des del punt de vista 'fester-emocional' i per què no, turístic.

La brigada d'obres ha incrustat la senyera de l'escut d'Alcoi en la calçada, però crida especialment l'atenció l'estructura de goma que creua d'esquerra a dreta del carrer i en la qual es pot llegir: "Alcoianes i alcoians, per Alcoi i per Sant Jordi, avant l'Entrà". Justament la frase que cada 22 d'abril es pronuncia des del balconet del Partidor per a donar inici a les entrades de Cristians i de Moros.

Fins ara, cada any es pintava amb esprai eixa línia a partir de la qual naix la Festa, però ara quedarà de manera permanent i, de segur, serà un lloc especial per als festers i festeres, amants dels Moros i Cristians i turistes.

Una senyalítica que situa el món en el Kilòmetre 0 moro-cristià.