El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Per errada s'han cobrat les entrades del Tirisiti 0,60 euros més cares. L'empresa estudia com tornar els diners als compradors

L'errada ha sigut en les despeses de distribució, responsabilitat de l'empresa que gestiona la tiquetera d'Alcoi. El 21 de desembre es reuniran per a decidir com tornen de manera massiva els diners a tots els que han comprat entrades. 

**Atenció. Aquesta peça ha sigut modificada per una errada en el titular. On es deia que s'havia cobrat 0,61 euros de més, realment havia de dir 0,60 euros (la despesa reduïda de l'empresa és de 0,61 i per tant el que s'ha cobrat de més, i es tornarà, són 0,60 euros per entrada venuda). 

 

Aquest dimecres 19 de desembre s'han posat a la venda les entrades del Tirisiti per al públic en general, i, com és costum, en menys d'una hora s'ha venut el gros dels tiquets, i ja queden disponibles tan sols determinades funcions de vespres festives com Cap d'Any; o les que estaran a disposició en taquilla cada dia. 

Però enguany una errada en la plataforma ha fet que les entrades es venguen més cares de l'habitual, la qual cosa ha generat certes crítiques en les xarxes socials. El problema ha estat en les 'despeses de distribució', la part que cobra l'empresa de la tiquetera per cada venda. L'acord entre Ajuntament i empresa és que aquesta despesa siga d'1,21 euros per a qualsevol espectacle, excepte per al Tirisiti, que es redueix a 0,61 euros, tal com s'anuncia en els cartells i per aquest acord amb l'Ajuntament. Però una errada tècnica ha fet que no s'aplique la despesa reduïda, sinó l'habitual, així que cada entrada ha tingut un preu final de 4,71 euros, quan hauria de ser 4,11 euros (els 3,5 euros de l'entrada més les despeses de la tiquetera). 

Des de l'empresa lamenten l'errada i anuncien que tornaran els diners als compradors. Aquest 21 de desembre es reuniran per a decidir com, i des d'ARAMULTIMÈDIA estarem atents per informar puntualment. 

En el cartell a la porta d'El Principal es marca la despesa reduïda de 0,61, però s'ha cobrat l'habitual d'1,21 euros.

Per altra banda, l'increment en el preu també s'ha notat perquè l'entrada general del Tirisiti ha passat dels 3 euros de l'anterior campanya als 3,5 euros d'enguany. El regidor de cultura Raül Llopis explica que el contracte signat enguany amb la companyia que gestiona el betlem de titelles, La Dependent, ha pujat de preu, i aquest increment es veu reflectit en les entrades. El contracte, com s'ha fet en anteriors anys i segons expliquen des del consistori, estipula per a la companyia teatral un preu garantit per funció més la venda de taquilla. 

A les xarxes socials també s'han vist queixes de gent que assegura que la web es penjava a l'hora de comprar les entrades, un problema que era recurrent abans de passar per una tiquetera. Però l'empresa que gestiona la venda assegura que la plataforma no s'ha penjat i que s'han venut entrades de manera continuada. Els problemes que han tingut alguns compradors podria vindre de la configuració personal que cadascú té en el seu ordinador, amb possibles bloquejadors.