El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Per fi, cobertura a Barxell, Sergent, Montesol i Baradello

Després de 20 anys ja és possible treballar amb dades d'Internet i telefonar en cas d'urgència des del tram comprés entre el túnel del Salt i ben avançada la carretera de Banyeres.

El segle XXI arriba al disseminat d'Alcoi, és a dir, a les urbanitzacions del Baradello Gelat, Sergent, Montesol i Barxell en forma de cobertura telefònica. Encara que parega mentida, les 5000 persones que viuen a aquesta zona no podien utilitzar el telèfon ni Internet per dades. Hem assistit a la primera cridada feta des del complex 'Castell de Barxell'. Des de l'Ajuntament ha agraït Movistar la gestió. De moment, només tenen cobertura els que treballen amb Movistar.

ARAMULTIMÈDIA ha assistit en directe a la primera telefonada des d'un mòbil. El gerent de 'Castell de Barxell', Xavi Martínez, ha telefonat la seua parella i s'ha fet la màgia. Una situació impròpia del segle en què ens trobem, sobretot perquè només feia falta la instal.lació d'una antena que finalment han col.locat en els terrenys del complex d'oci.

Des de l'Ajuntament, Manolo Gomicia, regidor de territori, ha volgut agrair Telefònica l’esforç i la gestió realitzada. Segons Gomicia, "malgrat els entrebancs legals i els diferents permisos mediambientals, ja podem dir que hi ha cobertura telefònica a les urbanitzacions d’Alcoi, Baradello, Montesol i Barxell, que compten amb un total de 5.000 veïns. A banda de donar resposta a una llarga demanda per part dels veïns, és un fet molt positiu perquè ens ajudarà en cas d’incendi forestal, nevades o altres situacions adverses que es puguen produir en el nostre entorn natural situat entre els parcs naturals de Serra Mariola i Font Roja".

La tramitació ha estat molt llarga i pesada, i el veïnat desconfiava aquest mateix divendres de l'anunci fer per ARAMULTIMÈDIA que assegurava la imminent arribada de la cobertura.

Ara ja és possible treballar amb dades d'Internet i telefonar en cas d'urgència des del tram comprés entre el túnel del Salt i ben avançada la carretera de Banyeres.

De moment, només Movistar

Ara per ara, només tenen cobertura els mòbils que treballen amb Movistar. Davant la pregunta de quan podran gaudir d'aquest servei els contractats amb altres companyies, des de 'Castell de Barxell' s'ha informat que:

"Com en totes les instal·lacions d'aquest tipus, el primer a tindre cobertura és l'operador que ha promogut, en el nostre cas: Movistar. La torre en si està pre-configurada per a 4 hipotètics operadors més. El que no vol dir, necessàriament, que vagen a instal·lar-se. En entrar hui l'antena en funcionament, Movistar té obligatòriament que comunicar-ho en el termini d'uns dies a la resta d'operadors (Vodafone, Orange....). Una vegada comunicat, si els interessa estar en la zona negociaran i arribaran a un acord, o no".