El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Opinió de Podem Alcoi,

Opinió de Podem Alcoi

Per què ens manifestem els valencians el 18 de novembre?

Opinió de Podem Alcoi

Vint anys de Governs del Partit Popular, la Comunitat més corrupta de l'Estat amb més de trenta casos de corrupció; quí no se’n recorda de casos com el d'Imelsa, Fabra, l’IVAM, la RTVV, Brugal, la CAM, Blasco, Rototom, Cooperació i molts més on s'ha robat a mans plenes, des dels diners per construir escoles, fins a l'ajuda a la cooperació internacional, passant per trencar caixes, com la Cam, Bancaixa, Banc de València Opinió de Podem Alcoi

Vint anys de Governs del Partit Popular, la Comunitat més corrupta de l'Estat amb més de trenta casos de corrupció; quí no se’n recorda de casos com el d'Imelsa, Fabra, l’IVAM, la RTVV, Brugal, la CAM, Blasco, Rototom, Cooperació i molts més on s'ha robat a mans plenes, des dels diners per construir escoles, fins a l'ajuda a la cooperació internacional, passant per trencar caixes, com la Cam, Bancaixa, Banc de València.

La Comunitat Valenciana deu més de 40.000 milions d'euros -el seu deute-, el 41% del seu PIB; un deute impagable originat pel deficient finançament, la mala gestió dels governs del Partit Popular i per la Corrupció. És difícil quantificar quants diners se’n ha anat per les clavegueres per tots aquests conceptes, però la quantia és ben gran.

Som la Comunitat que aporta el 10% del PIB espanyol, i al mateix temps vam rebre un 18% de renda per càpita més baix que la mitjana espanyola. Som la quarta comunitat d’aportadors al sistema tributari comú de l'Estat, mentre rebem entre de 1000 a 1.300 milions d’euros menys a l'any, segons els sistemes de balança de pagaments -altres sistemes de valoració parlen de 6.000 milions d'euros menys-.

La Generalitat Valenciana arrossega un dèficit en els seus comptes de 1000 milions d'euros anuals, que augmenten el seu deute. La inversió en sanitat, educació, i no diguem en serveis socials i en dependència, està per baix de la mitjana nacional. Davant d'aquesta situació tot just queden diners per invertir en polítiques de competitivitat, serveis públics, infraestructures, agricultura, cultura. Som una regió exportadora, però no podem invertir en millorar el nostre sistema productiu. Hui en dia continuen morint persones mentre esperen les ajudes a la dependència; molts xiquets i joves segueixen rebent l'educació en barracons mentre es robaven els diners destinats a construir col•legis i instituts.

Portem molts anys demanant un finançament just als governs de l'Estat davant de tanta irregularitat i marginació dels nostres drets i no se'ns escolta tot i les dades tan crues; davant tot això els ciutadans valencians no ens hem d'oblidar ni dels qui ens van robar, ni dels qui ens marginen amb les seves decisions en no concedir-nos almenys el mateix que a la resta de ciutadans de l'Estat. Hem suportat i aguantat més que ningú, i és hora de fer l'única cosa que podem fer, eixir al carrer i que se'ns escolte, exigint un finançament just i que acabe aquesta humiliació que pateix la Comunitat Valenciana i que està condicionant greument el seu futur.

Opinió de Podem Alcoi