El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Per què és important recuperar el Dret Civil Valencià? Jornades a l'IVAM CADA

L'IVAM CADA acollirà l'acte del Col·legi d'Advocats

En aquest enllaç es podran seguir en directe les dos taules redones.

El Col·legi d'Advocats d'Alcoi organitza un acte en suport a la reforma constitucional per a recuperar el Dret Civil Valencià, que és el que regula les relacions dins la societat. Es podrà seguir tant presencialment com en línia, i està obert a tota la ciutadania per tal de difondre la problemàtica actual i com l'any 2021 pot ser decisiu en aquesta reivindicació.

Herències, acords de matrimoni o divorci, separacions, custòdia de fills... el Dret Civil s'encarrega de regular totes eixes relacions personals que tenim com a societat, i que està regit per un Codi Civil Nacional. Algunes autonomies poden fer modificacions a aquest codi; no és el cas de la Comunitat Valenciana, que va perdre aquest dret fa un temps, però vol recuperar-lo. Les Corts ja han tramitat una proposició de llei que ha d'arribar al Congrés dels Diputats. I mentrestant, per a difondre la situació actual i la necessitat de recuperar el Dret Civil Valencià, el col·legi d'advocats d'Alcoi celebra una jornada informativa oberta a la ciutadania.

Serà aquest divendres 6 de novembre de vesprada a l'IVAM CADA d'Alcoi, i es podrà seguir també en línia per aquest enllaç. El degà del col·legi d'advocats, Ricardo de la Encarnación, explica que és una qüestió sobre la qual "hi ha un gran desconeixement en la societat valenciana en general, malgrat la gran transcendència i importància per a la nostra Comunitat Autònoma i per a la vida ordinària dels valencians". Amb la trobada del 6 de novembre volen "difondre la problemàtica del dret civil valencià, la nostra capacitat i dret a legislar, i la necessitat de la seua reivindicació".

"2021, Any decisiu per la recuperació del Dret Civil Valencià" és el títol de la trobada, que comptarà amb dos taules redones. En la primera es debatrà sobre la utilitat del Dret Civil Valencià en matèria de Dret de Família; i en la segona el tema serà la reforma constitucional necessària. En aquest document es pot consultar al detall el programa i el nom dels participants. La trobada compta amb el suport de l'Associació de Juristes Valencians, la Conselleria de Participació i Transparència i l'Ajuntament d'Alcoi.