El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Per què Guanyar Alcoi ha votat en contra dels pressupostos?

Guanyar Alcoi al Plenari del 29 de gener / AM
Acusen el govern municipal de falta de diàleg, de transparència i de visió estratègica

Segons Guanyar, aquest pressupost pretén "omplir Alcoi d'obres durant els finals del 2018 i inicis del 2019, any electoral. És a dir, fer fum". En 2017 votaren favorablement al pressupost del govern socialista, però ara el vot és negatiu perquè "sols s'havien executat durant el 2017 el 20% de l'assignació pressupostària de les seues propostes"

Alcoi ja té, oficialment, aprovats els pressupostos per a 2018. Els grups que han votat en contra han sigut PP i Guanyar Alcoi. Pel que fa a la coalició d'esquerres, ha criticat el paper del govern en la negociació d'aquests pressupostos "els pressupostos igual que la resta de temes que es tracten a aquest saló, tal com va dir el mateix alcalde, no tenen per què complir-se i al pressupost li ocorre el mateix. La prova està en el grau d'execució i de compliment dels acords que s'han pres en anys anteriors".

Segons Guanyar, "que sols s'havien executat durant el 2017 el 20% de l'assignació pressupostaria de les seues propostes". Cal recordar que el grup que encapçala Estefania Blanes hi va votar a favor dels pressupostos en 2017 i gràcies al seu vot els 'comptes' van eixir endavant.

Blanes lamentat que, malgrat que la plataforma ciutadana va realitzar més de 80 propostes per als Pressupostos Municipals, "no hi ha hagut cap encontre a soles amb el Govern per conèixer-les i això ens sembla que no ajuda a obrir portes, però, a més hem de recordar que el Govern de Toni Francés, per voluntat pròpia, està governant en solitari".

Abans de la votació dels pressupostos, Guanyar va convocar una assemblea per decidir el seu vot, descartant que fora un 'Sí'. La confluència d'esquerres iu d'aquest pressupost de 2018 que pretén "omplir Alcoi d'obres durant els finals del 2018 i inicis del 2019, any electoral. És a dir, fer fum".