El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Perfilen una millora integral de Sant Pancraç per valor d'un milió d'euros

Punt del carrer Alacant on plantegen la instal·lació d'una passarel·la o un semàfor per a facilitar el pas dels vianants / Google maps

La proposta ha estat presentada pel grup municipal Podem Alcoi durant la celebració del plenari d'aquest 4 d'octubre.

La corporació municipal d'Alcoi ha acceptat per unanimitat la proposta d'un pla de millora de la zona compresa entre els carrers Sant Pancraç i Donya Amàlia (zona alta), valorat en una xifra propera al milió d'euros, i centrat en la millora de l'accessibilitat i la seguretat viària. Una de les accions que es planteja és la instal·lació d'una passarel·la o un semàfor per a travessar el carrer Alacant, afavorint així una millora connexió entre Santa Rosa (a través del pont de Fernando Reig) i la part baixa de Sant Pancraç.

La proposta ha estat presentada pel grup municipal Podem Alcoi durant la celebració del plenari d'aquest 4 d'octubre. El regidor d'Obres i Serveis, Jordi Martínez ha afirmat que depenent de l'abast de l'actuació, la inversió oscil·laria entre els 600.000 i el milió d'euros; una inversió que es podria fer efectiva en 2020 sempre que s'assolisca un acord per als pressupostos municipals amb què redistribuir les partides.

A la proposta presentada per Podem s'especificava la millora de l'accessibilitat, així com el manteniment de voreres i calçada. També la col·locació de contenidors de cartó i vidre en l'encreuament amb la Beniata, i l'adequació i millora del parc infantil al carrer Doña Amalia. En nom de Compromís, el seu portaveu, Màrius Ivorra, ha demanat que el pla també incloga actuacions a altres carrers de la zona alta, com ara Doctor Guerau, Verge dels Llris o Echegaray.

El PP ha incidit durant la sessió en què les carències d'aquesta àrea són comunes a altres barris d'Alcoi, per la qual cosa han sol·licitat la realització d'una "auditoria dels carrers d'Alcoi una per a impulsar un pla de xoc, que fixe les prioritats i establisca uns terminis d'actuació". La proposta, condició sine qua non segons el portaveu dels populars, Quique Ruiz, per a votar a favor de la moció, ha comptat amb el vistiplau del govern municipal.