El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Periodistes russos, alemanys o holandesos visiten les festes d'Alcoi

Periodistes de tot Europa viuen les festes d'Alcoi
El Patronat de la Costa Blanca convida a periodistes europeus perquè coneguen i difonguen la festa alcoiana

Les festes d'Alcoi són d'Interés Turístic Internacional, i per això suposen un reclam molt important per al turisme d'Europa. Així ho saben en el Patronat de la costa Blanca, i per a potenciar aquest recurs han convidat a un grup de periodistes europeus perquè coneguen de primera mà els Moros i Cristians d'Alcoi, i després ho publiquen en els seus mitjans de comunicació.

El Patronat de la Costa Blanca ha organitzat per a les festes d'enguany un viatge per a periodistes europeus, per tal que coneguen de primera mà les festes d'Alcoi i després les publiciten en els seus mitjans de comunicació. Així, en aquestes festes del 2017, un grup de comunicadors de Rússia, Alemanya, Itàlia, Holanda i Dinamarca han vist, en primera persona, alguns dels actes més emblemàtics de la festa alcoiana.

Segons expliquen des del Patronat de la Costa Blanca, els periodistes van vore la festa del Pasdoble del dia dels Músics, tota l'Entrada, la processó de la relíquia, la missa major i les ambaixades. A més, la seua visita també ha servit perquè tasten la gastronomia local, i també han visitat llocs emblemàtics de la ciutat com el parc natural de la Font Roja o el MAF, el Museu de la Festa Alcoiana.

Eduardo Dolón, diputat de promoció turística, explica que amb iniciatives com aquesta es vol "dinamitzar i potenciar les festes patronals dels nostres municipis, ja que constitueixen un atractiu de primer nivell que contribueix a desestacionalitzar la demanda i a mantindre l'arribada de visitants al llarg de l'any". Dolón diu a més que amb tot el material que els periodistes han recopilat, es faran diversos reportatges sobre Alcoi i la Costa Blanca que es podran llegir en les revistes d'aquests països d'Europa.

Aquest 'press trip', viatge per a la premsa, s'ha organitzat amb la col·laboració de Turespaña, l'Agència Valenciana de Turisme i l'Ajuntament d'Alcoi.