El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Permeses les reunions de dos nuclis de convivència, els grups de 6 persones, i les visites a residències

"No hi haurà una restricció un dia més de l'estrictament necessaris", assegura el president, que agraeix "l'esforç, responsabilitat i sacrifici dels valencians". 
 

El president de la Generalitat ha anunciat les noves mesures restrictives, "sense presses i sense precipitacions, perquè desconeixem encara l'impacte de les festes de Pasqua i Setmana Santa. El nostre entorn pateix increments preocupants, i no ens podem confiar".

"Per als valencians, el pitjor de la pandèmia ja ha passat. Veiem molt més que una llum al final del túnel". Així ho ha assegurat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, qui demana un esforç més per consolidar les xifres i avançar en la vacunació. Per això, ha anunciat que la gran majoria de mesures restrictives, com els horaris, el toc de queda, o el tancament perimetral, s'allarguen dos setmanes més, fins al 25 d'abril. Però hi ha tres aspectes que sí que es relaxen un poc a partir del 12 d'abril:

  • En l'àmbit privat es permeten reunions de dos grups de convivència.
  • En l'àmbit públic els grups passen de 4 a 6 persones. Així també en les taules dels bars i restaurants.
  • Es flexibilitzen les visites a les residències de majors, on ha conclòs la vacunació.

Puig també assegura que "si les dades actuals es consoliden, podrem avançar en la flexibilització, perquè no hi haurà una restricció un dia més de l'estrictament necessari". Així, per exemple, diu que si es mantenen les dades, en maig i "abans que decaiga l'estat d'alarma, la Comunitat Valenciana alçarà el tancament perimetral autonòmic". Recordem que Pedro Sánchez ja ha dit que no preveu allargar l'estat d'alarma, que conclou el 9 de maig.

El president Ximo Puig ha defensat les mesures aplicades a la Comunitat Valenciana i assegura que és "de les més cautes". Diu que en les últimes tres setmanes les hospitalitzacions s'han reduït a la meitat; i en els últims 23 dies la mortalitat ha sigut una tercera part que en els 23 dies anteriors, "una reducció de la mortalitat dràstica".

Ara vol consolidar les xifres mentre s'avança amb la vacunació. "La previsió d'arribada de vacunes és esperançadora, però insistim, necessitem més vacunes", i recorda que ha defensat a Brussel·les que les patents no retarden la vacunació. Està previst que entre hui o demà s'arribe al milió de dosis aplicades, amb el 12,4 per cent de valencians vacunats.

"Confiem en la ciutadania i seguim en la màxima cautela. És el camí que ens ha portat a aquesta bona situació". Les noves mesures s'apliquen aquest 12 d'abril i estaran actives fins al 25 d'abril. Uns dies abans, el 22 d'abril, es revisaran; i hi ha prevista una nova reunió el 4 de maig, abans que acabe l'estat d'alarma.