El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Persones amb mobilitat reduïda no han pogut matricular-se a centres d'Alcoi

L'edifici que alberga l'Escola Municipal de Belles Arts d'Alcoi/web

Des de l'associació AVANZAR demanen a l'ajuntament i als centres que prenguen mesures

Avanzar lamenta que algunes persones es matriculen en els centres de Muro o Cocetaina, que sí són accessibles.

Amparo Camps, presidenta de l'associació de persones amb diversitat funcional, AVANZAR ha sigut informada que persones amb mobilitat reduïda i amb cadira de rodes no s'han pogut matricular als centres CFPA Orosia Silvestre i l'Escola Municipal de Belles Arts, ja que no reuneixen les condicions necessàries per a ser accessibles.

Aquesta situació és considerada una discriminació, ja que se'ls priva d'un dret humà com és l'educació i la cultura que per llei han de tenir totes les persones.

En novembre de 2016 AVANZAR ja va presentar una moció a l'Ajuntament d'Alcoi que també van recolzar les Associacions de Veïns, l'Associació de Sords d'Alcoi, la Plataforma en defensa de la Llei de Dependència i 730 signatures.

Però, des de AVANZAR diuen que el govern municipal s'ha mostrat passiu davant aquest problema, ja que l'edifici no és propietat municipal i que no ha donat un espai alternatiu per atendre a les necessitats d'aquest col·lectiu, i per el tant aquestes persones han hagut de matricular-se a Cocentaina i Muro on els centres si són accessibles.

Amparo Camps demana que cap persona amb mobilitat reduïda quede exclosa, que es complexin els acords de la moció presentada i aprovada per tots els partits per a posar en condicions els centres públics que per llei han de ser accessibles i que a més quan es facen aquestes obres donar espais alternatius que siguen accessibles per a tots. També es sol·licita des de AVANZAR que s'obri un termini extraordinari de les matrícules i als mitjans de comunicació es done informació sobre les alternatives que l'ajuntament ofereix.


L'associació de persones amb diversitat funcional es compromet a què si les demandes sol·licitades no es compleixen emprendrà accions judicials perquè es respecte la Llei General de Drets de les Persones amb Discapacitat i la seua inclusió social.