El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Persones majors de 50 anys, amb risc d'exclusió social o parats de llarga duració, ara ho tenen més fàcil per trobar feina

El Servef ha llançat unes ajudes per 6,8 milions d'euros per fomentar la contractació dels col·lectius que tenen més difícil trobar feina. Aquestes subvencions podran sol·licitar-les entitats ocupadores o autònoms.

L'objectiu d'aquestes ajudes econòmiques és aconseguir la inserció laboral de col·lectius vulnerables i impulsar la contractació indefinida per mitjà de programes que fomenten la conversió a indefinit de contractes temporals i la contractació indefinida inicial. També es promou la contractació en pràctiques de persones pertanyents a determinats col·lectius. Es preveu que unes 590 persones seran contractades gràcies a aquestes ajudes.  Les ajudes que promou el Servef es poden trobar ací.


La quantia de les ajudes depén del tipus de contractació que es realitze. En el cas dels contractes en pràctiques és de 8.242 euros, per a la conversió de contractes temporals a indefinits són 9.272 euros, i la subvenció per a la contractació indefinida inicial ascendeix a 18.544 euros. En el cas de contractar persones amb diversitat funcional o dones víctimes de violència de gènere, aquestes ajudes s'incrementaran.


"Estem treballant per a crear un mercat laboral més inclusiu i divers, centrat en les persones, en què no es quede ningú darrere", ha declarat el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, qui, a més, ha afegit que "per a això, el Servef continua impulsant polítiques actives d'inserció laboral". Aquestes subvencions estan dins del marc d'Avalem Experiència, promogut per la Conselleria d'Economia Sostenible.