El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Piedra Negra rebrà només un 5 per cent dels plàstics de l'abocador d'Utiel

La planta de Piedra Negra /WEB

El consorci ha invertit en la Planta de Xixona 4 milions d'euros en els últims mesos

El Consorci que gestiona els residus de les nostres comarques ha aclarit que a la planta de Piedra Negra no arribaran milers de tones de plàstics procedents d'Utiel i sí entre un 5 i un 7%. Respon així a les acusacions de mala gestió de la brossa llançada des del PP alacantí.

L'entitat que representa 35 municipis de les nostres comarques en la gestió dels residus ha eixit públicament a respondre al Partit Popular i en concret a la diputada Elisa Díaz, que qualificava de nefast el treball que fa aquest consorci i que apel.lava a les informacions publciades en alguns mitjans i que deien que a la planta de Piedra Negra (Xixona) anaven a arribar milers de tones de plàstics procedents d'Utiel. Recordem que la Generalitat ha instat a una sèrie d'empreses relacionades amb hivernacles de la comarca d'Utiel-Requena, a què desmantelle un abocador irregular amb plàstics acumulats a Utiel.

Així, aquestes empreses, de manera privada, pagaran el trasllat i tractament dels residus en diferents plantes de tot Espanya, i no únicament en Xixona com apareixia en alguns diaris. El Consorci aclareix que a Xixona es tractarà entre el 5 i el 6 % dels plàstics, i que no repercutirà en absolut en les arques públiques, i que arribaran sempre que la capacitat i la normativa de la planta ho permeten.

Des del consorci s'ha enviat un comunicat on s'aclareixen els següents termes:

-Aquesta legislatura ve avalada per la presa de decisions de manera consensuada i unànime, comptant amb el suport de tots els partits representats en aquesta entitat, inclòs el Partit Popular.

-El consorci desitja aclarir que la Planta de Piedra de Negra de Xixona rebrà residus de plàstics procedents d'Utiel, però mai la totalitat del generat com ha aparegut en algun mitjà de comunciació aquest divendres.

-El govern valencià ha proposat aquesta solució a una situació d'urgència com la que s'ha detectat a Utiel, i ha instat a les empreses generadores d'aqueixos residus de plàstic al fet que gestionen el seu tractament de manera privada i en diferents plantes repartides per tota Espanya. Pedra Negra (Xixona) és una de les plantes, però una més, i acollirà entre un 5 i un 7% d'aqueixos residus. I sempre dins dels límits de la seua Autorització Ambiental Integrada. 

- El consorci apel·la al consens dels integrants d'aquesta entitat per a abordar aquestes situacions de manera responsable i sense atacs d'índole polític.
La millora de la gestió dels residus és cosa de tots, també del Partit Popular que durant 20 anys va ser responsable d'una gestió que ha tingut i té conseqüències que encara patim. 

-Recordem que el consorci ha invertit en l'últim any quatre milions d'euros per a la renovació completa de les instal·lacions de 'Reciclats i Compostatges Pedra Negra”, que ha millorat substancialment el seu funcionament.