El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Pinzellades sobre 'storyboard' gràcies a Mario Domínguez i l'EASD Alcoi

Mario Domínguez

En la web d'ANIMAC es pot veure el taller de Mario i molts altres

L'EASD d'Alcoi és l'única escola valenciana que participa en la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya (ANIMAC). Ho ha fet gràcies al taller de Mario Domínguez, l'ex-estudiant del centre alcoià. En el taller passa gran part del temps dibuixant i Domínguez assegura que l'activitat és "prou entretinguda".

En un vídeo molt dinàmic, Mario Domínguez ha creat un "resum de les tècniques per fer storyboard", segons ha contat a ARAMULTIMÈDIA. Els tallers es realitzaran fins al 7 de març dins de l'ANIMAC i cadascun d’ells serà realitzat per una escola de disseny. L'alcoiana és l'única representant valenciana en aquesta mostra. La principal novetat d'enguany és Animacrea, una sèrie de tallers per internet sobre els diferents aspectes del cine d’animació.

En el videotutorial, l'artista Mario Domínguez explica la tècnica de l'storyboard, el qual defineix com "el pas intermedi entre animació i el guio". L'encarregat de l'storyboard també és qui tria "el tipus de pla o l'expressivitat del personatge".

Mario Domínguez s'ha format a l'EASD Alcoi i ha obtingut distintes titulacions: Cicle Superior d'Il·lustració, Grau d'Il·lustració de producte i el Cicle Superior d'Animació.

Els treballs més destacats són els següents:
- Keytoon: Película La Gallina Turuleca, Serie Super Cuteez
- Angelgráfico: Serie Nina de l'Espai
- TVOn: Serie El Diari de Bita i Cora
- Wise Blue: Serie Hero Dad
- Hampa: Series Cry Babies, Bloopies, Vip Pets

Taller presencial

Mario Domínguez
també ha anunciat que impartirà altre taller per als estudiants de l'EASD Alcoi. Si l'evolució de la pandèmia és favorable, serà en format presencial el 17 de març.

Ha contat a AM que serà un taller "molt participatiu" i que serà "molt pràctic". No només poden participar els estudiants del Cicle Superior d'Animació, sinó que està obert a totes les especialitats. Mario avança que "crearà un storyboard des de zero".