El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Planes convida les comarques a les seues festes

Enguany s'ha reactivat la Junta de Festes, després d'anys sense membres. Ara, un grup de joves de 20 anys col·laboren en l'organització i aporten idees. T'avancem tot el programa d'enguany que compta amb música, rifes, parcs infantils, trobades lúdiques i socials i, és clar, la popular entrada de Moros i Cristians.

Un volteig de campanes a les 9 del matí de dijous 3 d'octubre donarà el tret d'eixida a les festes de Planes, una de les més populars de les nostres comarques. A partir d'ací, 4 dies amb un complet programa d'activitats per a tots, tantper a gent del poble com de fora. A més, enguany es compta amb la participació, després de molts anys inactiva, de la renovada Junta de Festes, formada per un grup de joves de 20 anys del municipi que col·laboren molt activament en l'organització d'activitats.

El programa complet de les festes es pot descarregar ací, però destacar alguna de les activitats principals, com la lectura del pregó, el dijous 3 a les 20,30. Després es fa una rifa en què es sortegen dos vals de compra per a comerços locals, en una aposta per promoure el producte del poble. L'any passat els vals eren per a les carnisseries i enguany seran per a les panaderies.

Les activitats de divendres 4 d'octubre estan pensades per a tota la família i, sobretot, per als xiquets, amb un parc infantil i cercaviles. I dissabte 5 és el dia gran amb l'Entrada de Moros i Cristians a partir de les 17 hores. ARAMULTIMÈDIA estarà allí per oferir-te les millors imatges, i si vols fer gana, et recordem dalt en la imatge principal l'entrada de l'any passat.

Les festes conclouen diumenge 6 d'octubre amb actes eucarístics i un castell de focs d'artifici. I per a poder comentar tota la jugada, el 9 d'octubre se celebra el dia de les paelles a Planes.

Des de l'Ajuntament, la tinent d'alcalde Silvia Garro agraeix la col·laboració enguany de la Junta de Festes, que ha ajudat molt en l'organització de diferents actes i han aportat moltes idees. També a les tres filaes del municipi, Templaris, Maseros i Moros del Raval, que sempre treballen de valent per fer una bona entrada. Silvia Garro assegura que les festes de Planes són una bona carta de presentació del municipi, que fa repetir als turistes. Per això convida a tots a vindre aquests dies a Planes, perquè "de segur que tornen quan no siguen festes".