El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Plans rurals per a gaudir del Nadal, la proposta de la Diputació d'Alacant

Casa Tàpena, ací al costat, a Onil

Més de 1.200 hectàrees de natura per a gaudir del Nadal. Perquè l'ampla xarxa de paratges i zones verdes demostren que la bellesa, està en l'interior.

Enguany, la Diputació d'Alacant enceta una encertada campanya de promoció, animant als alacantins a visitar punts rurals de l'interior de la província. Asseguren que la promoció i difusió d'aquest important patrimoni natural és un dels objectius de la institució, i posen a disposició la web d'Alicantenatura, on es pot conéixer cadascun dels paratges proposats, així com concertar visites guiades o reservar allotjament.

Són en total 12.000 hectàrees de zones de les nostres comarques o veïnes, i que cal conéixer també a l'hivern. Són el Xorret de Catí en Castalla, el Rentonar a la Torre de les Maçanes, el mas de Prats a Cocentaina-Bocairent, El Castellet en Castell de Castells, La Garriga en Vall de Gallinera, Casa Tápena en Onil, El Plano en Saix, Peñas del Sol en Villena, El Calatafe i L´Avaiol en Petrer, o la Via Verda Agost-Maigmó.

A més d'aquesta promoció nadalenca, des de la Diputació expliquen que volen "estimular la participació ciutadana amb el desenvolupament de diverses jornades ambientals" al llarg de l'any, per tal d'implicar a la societat en el seu manteniment. També asseguren que el compromís de la Diputació amb l'accessibilitat universal és ferm, i presenten el primer espai natural adaptat íntegrament, L'Avaliol a Petrer.

Espai natual l'Avaliol, a Petrer