El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Poc debat, però molt bona experiència

El debat a 5 d'Aramultimèdia es pot vore íntegre al canal d'AM en YouTube

Aramultimèdia ha celebrat el primer debat plural emés per un mitjà de comunicació comarcal. Seixanta minuts farcits de propostes i idees, una darrere de l'altra, que donen una imatge general i esclaridora dels programes de cinc partits diferents. Ha sigut, sense dubte, una experiència enriquidora. I no vull dir en açò que haja sigut perfecte, que no ho ha sigut. Des d'Aramultimèdia hem fet una anàlisi de les errades i ja pensem en millores per al pròxim debat. Però estem satisfets perquè hem obert una nova finestra, una nova via per fer arribar la política més propera, la d'ací, als ciutadans.

Organitzar un debat comarcal amb 5 ponents, sense cap precedent al qual acollir-se, era una aposta arriscada. Però des d'Aramultimèdia consideràvem que la situació actual ho feia necessari. Estem davant unes eleccions amb una pluralitat ampla i diferent, i volíem oferir un espai conjunt on poder comparar totes les idees. Però un guió massa encotillat en curts minuts d'intervenció ha eliminat la poca possibilitat de confrontació, i, a la fi, de debat. És el primer punt a corregir en el pròxim debat, per què en farem més, és clar. Buscarem la fórmula de garantir un espai on la resposta i el contraste estiguen presents.

Altre dels objectius d'Aramultimèdia per a futures trobades és potenciar, d'alguna manera, la participació ciutadana. No hi ha camí més esclaridor per a conéixer un polític i el seu treball que vore com respon a una pregunta no preparada.

Tot i això, els seixanta minuts de debat diuen molt. No sols pel contingut de tots eixos curts minuts de propostes, sinó per què dóna la possibilitat de conéixer els candidats, de vore quina és la seua actitud, d'estudiar la seua comunicació, tant en el que està dient com en el que no diu. I això també és possible gràcies al Canal d'AM en YouTube, on es pot vore, revore i analitzar tantes vegades com vulguen el primer debat plural de la comarca.

Un debat que no haguera sigut possible sense la participació de tots els partits polítics, que des d'un principi s'han sumat, amb més o menys espenta, però tots confiant en aquest projecte d'Aramultimèdia. També gràcies a l'Àgora, un espai adient i neutral on reunir a tots els candidats. I, per descomptat, gràcies als espectadors, d'ara i futurs, que voran el debat en Internet. Esperem que aquest treball de servei públic ajude no sols a esclarir un poc, si cap, les opcions polítiques que tenim, sinó també anime a tots a opinar amb el vot el pròxim 20 de Desembre.