El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Podem Alcoi alerta de la delicada situació de diferents vessants de la ciutat

Aarón Ferràndiz / Imatge arxiu

Des de Podem Alcoi es va realitzar un prec al ple del dia 30 de juliol per a sol·licitar que des de l’ajuntament d’Alcoi es porte a terme l’actuació que es considere més oportuna per part dels tècnics municipals

Als trams entre els diferents túnels que uneixen els barris de Batoi i Santa Rosa cada vegada que es produeixen pluges, hi ha despreniments a les vessants que cauen a l'asfalt o a les canonades de desaigüe

El regidor, Aarón Ferrándiz, comenta que: "Els veïns i veïnes de la zona ens han transmés la seua preocupació davant aquesta situació per diferents qüestions, com per exemple, que quan arriben els temporals de pluja en passar l’estiu es repetisquen aquests despreniments, també els preocupa que aquests puguen caure sobre qualsevol persona davant la falta de qualsevol tipus d’enreixat de protecció que evite aquesta situació. I per últim la situació en que es troba la vessant davant la possibilitat que aquesta acabe cedint, cosa que ocasionaria problemes molt greus que hem de ser capaços d’evitar".

"Des de Podem Alcoi tinguem constància de que aquests despreniments a les vessants dels túnels venen produint-se com a mínim, des de l’any 2012, i es venen repetint any rere any quan arriben els temporals, que a més, cada cop són més agressius per l’emergència climàtica. A l’any 2016 es van fer uns treballs de condicionament, però l’any següent les pluges van tornar a causar greus despreniments. I s’han repetit sense excepció fins aquest mateix any", remarca el regidor morat.

Per aquests motius, des de Podem Alcoi es va realitzat un prec al ple del dia 30 de juliol per a sol·licitar que des de l’ajuntament d’Alcoi es porte a terme l’actuació que es considere més oportuna per part dels tècnics municipals per evitar aquestes situacions i garantir l’estabilització de les vessants esmentades i en qualsevol altra zona identificada que es trobe en unes circumstàncies semblants i previndre així qualsevol situació de risc amb els despreniments.