El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Podem Alcoi aposta per crear una xarxa de suport ciutadà

Per a la formació morada, l'ajuntament, ha de facilitar i servir de vincle perquè l’assistència puga ser més efectiva i realitzar una campanya informativa perque la bretxa digital no siga un impediment.

En temps de confinament han sigut diverses les iniciatives de caràcter assistencial amb què molts ciutadans s'han posat a disposició dels que més ho necessiten. En aquest sentit, Podem ha sol·licitat a l'Ajuntament d'Alcoi que promoga a través de serveis socials una xarxa de suport ciutadà.

És important que des de l’Ajuntament es realitze una campanya informativa potent capaç de servir de vincle entre les persones voluntàries i aquelles que necessiten ajuda” comenta Aarón Ferrándiz, regidor de la formació morada.

"A conseqüència de les mesures derivades de l'Estat d'Alarma, hi ha molts veïns i veïnes, especialment majors, sense poder conversar una estona amb ningú que els tranquil·litze i els anime. No poden o no han d'eixir a comprar aliments, a recollir els seus medicaments de la farmàcia, passejar les seues mascotes o baixar la brossa. Donada aquesta situació, la gent posa en marxa la seua imaginació, naixent diferents iniciatives individuals que voluntàriament s'estan oferint a aquelles persones vulnerables per a ajudar-les amb tot el que siga necessari”, continua el regidor. En molts pobles i barris ja s'han organitzat xarxes i grups de suport mutu; ja estan en marxa algunes iniciatives a la nostra ciutat a traves de diferents plataformes virtuals com es mapa.frenalacurva.net o supervecina.

Per a la formació morada, l'ajuntament, a través de serveis socials, "ha de facilitar i servir de vincle perquè l'assistència puga ser més efectiva i realitzar una campanya informativa forta, sobretot a mitjans escrits i ràdio, perquè la bretxa digital no siga un impediment".