El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Podem Alcoi aposta per una 'transició verda'

Tota l'energia que consumisca l'Ajuntament ha de ser d'energies renovables. S'han de crear llocs de treball per assegurar l'eficiència energètica en els edificis municipals. I també s'ha d'apostar pel transport públic sostenible i per la recuperació de serveis com l'aigua. Són algunes de les propostes de Podem Alcoi.

Podem Alcoi mostra la seua intenció de fer una transició cap a un Ajuntament més sostenible en cas d'aconseguir guanyar les eleccions locals del pròxim mes de maig. La proposta de Podem Alcoi s'inclou dins el Pla Horitzó Verd, que Podem ha anunciat en l'àmbit estatal i que busca un canvi en el model energètic, productiu i de consum.

Cristian Santiago, membre de la candidatura de Podem Alcoi, detalla alguna de les iniciatives que volen aplicar en la ciutat. Així, consideren imprescindible que "tota l'energia consumida per l'Ajuntament d'Alcoi provinga d'energies renovables, es potencien les plaques fotovoltaiques, les plaques solars tèrmiques i les calderes de biomassa en tots els edificis municipals i centres educatius públics. Hem de fomentar a més l'autoconsum en les instal·lacions públiques i l'ús sostenible de biomassa local".

Aquesta transició també suposarà la creació de nous llocs de treball, "vinculats, per exemple, a la consecució de l'eficiència energètica en les instal·lacions municipals i la indústria". També cal treballar, diu Santiago, en un transport públic sostenible, reduir els nivells de contaminació i "seguir els plans de mobilitat per reordenar el trànsit sobretot al Centre".

I dins d'aquest projecte de ciutat sostenible es troba també algunes de les reivindicacions importants de Podem Alcoi, com és la recuperació de serveis públics com l'aigua, o la potenciació de l'agricultura ecològica o la recuperació de residus.