El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Podem Alcoi celebra la gratuïtat de medicaments per a aturats

Des del cercle de Podem Alcoi asseguren que es treballarà perquè les ajudes arriben a més col·lectius

Els aturats, amb rendes anuals inferiors a 18.000 euros, ja no paguen els medicaments receptats. És una mesura aprovada pel Consell i des de Podem Alcoi es congratulen perquè va estar impulsada pel seu grup a les Corts. Tot i això diuen que estaran vigilants perquè aquest copagament arribe també a altres col·lectius com treballadors pobres o famílies monoparentals.

Des del passat 1 de maig, els aturats de la Comunitat Valenciana amb rendes inferiors als 18.000 euros anuals, no han de pagar pels medicaments receptats per un metge. Per a cobrir aquesta despesa, la Generalitat Valenciana ha reservat vora 10 milions d'euros en els pressupostos autonòmics del 2018. Una mesura que beneficia a més de 220.000 persones a tota la Comunitat, 88.700 d'elles en la província d'Alacant. Des del Consell asseguren que la mesura ja s'ha aplicat amb èxit en altres col·lectius com pensionistes, i que s'ha reduït en un 39 per cent l'abandonament de tractaments.

Doncs bé, des de Podem Alcoi es congratulen per la notícia i recorden que va ser impulsada per Podem en les Corts Valencianes. Tot i això Aarón Ferrándiz, del Cercle Podem Alcoi, diu que "queda per ampliar el ventall de col·lectius que puguen beneficiar-se d'aquesta mesura, acordats en els Pressupostos de 2018, com són els treballadors i treballadores pobres i les famílies monoparentals", i que des de Podem "estaran vigilants perquè arribe a tots els col·lectius".