El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Podem Alcoi confia recuperar el servei d'aigua el 2021

El poraveu de Podem Alcoi, Cristian Santiago

El portaveu de Podem Alcoi considera que la pròrroga d'un any amb l'actual empresa és un pas enrere, però valora molt positivament la creació de la taula per a la redacció dels estatuts d'una empresa pública.

Comunicat íntegre de Podem Alcoi sobre l'acord plenari per a preparar els estatuts d'una possible empresa pública de l'aigua per al 2021. 

En el passat plenari es va acordar la creació d'una taula de treball, per a començar amb la redacció dels estatuts d'una empresa publica de l'aigua. Des de Podem Alcoi valoren positivament aquest acord i confien que ajude a municipalitzar el servei per al 2021. A continuació, el comunicat íntegre de Podem Alcoi i el seu portaveu Cristian Santiago
 

Podem acorda avançar en la creació de l'empresa pública de l'aigua

Al darrer ple de l'ajuntament d'Alcoi es va acordar la creació de la taula per a la redacció dels estatuts de l’empresa pública de l’aigua. "El tret de sortida necessari per avançar en la recuperació del servei d’aigua el més aviat possible" afirmen des de la formació morada.

Amb aquesta proposta continua el portaveu de Podem a l’ajuntament d’Alcoi, Cristian Santiago, «transformem un pas enrere, com és la prorroga d’un any del contracte, en donar dos passos endavant. Una molt bona notícia per avançar al màxim els terminis i recuperar el servei d’aigua».

Al mateix temps afirma que «des de Podem ens vam marcar des del minut 1 un repte de legislatura; la recuperació dels serveis bàsics privatitzats. Estirant així els límits del Govern Municipal i apropant-los al nostre model de ciutat.». Perquè des de la formació morada entenen que «tot i que l’ajuntament està sotmès a un pla econòmic i financer que impossibilita, a hores d’ara, crear una empresa pública, hem d’estar preparats i complir amb les condicions normatives, com ajuntament, que ens permeta recuperar el servei d’aigua al llarg del 2021 i fugir així de les privatitzacions que encareixen i no milloren el servei. I l’empresa pública és un bon instrument per a fomentar una gestió pública, millor i més eficient de l’aigua».

Des de la formació morada també recorden que el 28 de juliol de 2010, mitjançant la Resolució 64/292, l'Assemblea General de les Nacions Unides va reconèixer l'aigua i el sanejament com a drets fonamentals. Per aquests motius i segons afirma el portaveu de Podem, «aquest reconeixement de l’aigua com un dret humà, un dret bàsic per a la vida, obliga encara més a les administracions públiques a revertir les privatitzacions que es van fer en el seu dia.»