El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Podem Alcoi critica les inversions "escasses i insuficients" previstes per a les nostres comarques en els pressupostos generals de l'Estat

L'estació de tren a Alcoi
Han presentat esmenes parcials on demanen més inversió, sobretot per a millora i suport de transport tant ferroviari com els autobusos comarcals

La formació morada ha presentat esmenes parcials als pressupostos generals per al 2018, on demanen més inversió per al tren Alcoi-Xàtiva o per a les línies de transport terrestre, com la connexió entre Alcoi i Gandia. Consideren que els pressupostos aposten poc per la província d'Alacant i reclamen més atenció.

Vicenta Jiménez, senadora alcoiana per Podem, assegura que la província d'Alacant és la quarta que menys inversió per habitant rebrà dels pressupostos generals de l'Estat per al 2018, i ho qualifica de "maltractament" per part de PP i Ciutadans. "Les inversions són escasses i totalment insuficients per a la nostra província. No hi ha voluntat real de vertebrar les nostres comarques ni d'apostar per un transport sostenible. Aquests PGE tampoc serveixen per a donar impuls a la nostra indústria", assegura la senadora alcoiana.

És per açò que des de Podem Alcoi han presentat esmenes parcials als pressupostos generals, que s'inclouran dins de l'esmena a la totalitat que prepara el grup parlamentari d'Units Podem. I en aquestes esmenes reclamen, entre altres, la millora, modernització i adequació de la línia ferroviària Alcoi-Xàtiva. Per altra banda demanen vora un milió d'euros pe a subvencions i suport al transport terrestre. Aarón Ferrándiz, membre de Podem Alcoi, explica que "és necessari per a poder facilitar la mobilitat entre comarques i pobles de la mateixa comarca en aquelles on és escàs, com és el cas del bus Gandia-Alcoi". Altres de les peticions són "la construcció d'una passarel·la de la Via Verda fins a Cocentaina, necessària després de la construcció de la primera circumval·lació o millores per a la Via Verda Alcoi-Gandia".