El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Podem Alcoi critica que les ajudes de reactivació no arriben al comerç local

Cristian Santiago, regidor de Podem Alcoi

Reclamen que el romanent d'ajudes no atorgades han de ser "una mena de segona oportunitat, realitzar una nova campanya i permetre noves adhesions a aquesta línia d'ajudes destinades al comerç".

El regidor de Podem Alcoi, Cristian Santiago, assegura que tan sols van arribar 57 sol·licituds a les ajudes als comerços. En total, s'han destinat 57.000 euros dels 250.000 previstos. "Alguna cosa no s'està fent bé quan tens una bona iniciativa, li dediques molts esforços i la informació no arriba a qui ha d'arribar". 


A continuació, el comunicat íntegre de Podem Alcoi respecte a les ajudes municipals per a reactivar el comerç.

 

 

A PODEM LI PREOCUPA QUE NO ARRIBE LA INFORMACIÓ DE LES AJUDES AL COMERÇ PEL COVID-19.

"Alguna cosa no s'està fent bé quan tens una bona iniciativa, li dediques molts esforços i la informació no arriba a qui ha d'arribar". Afirmen des de la formació morada.

 

Des de Podem mostren la seva preocupació davant la situació actual de crisi social i econòmica.

Els últims mesos molts negocis han vist reduïda de manera significativa la seua activitat i encara que s'han posat en marxa diferents línies d'ajudes, en aquest cas, la repercussió ha sigut mínima.

Per això, Podem va traslladar els seus dubtes a la comissió informativa de dinamització econòmica del passat dilluns dia 21 de setembre, per saber les vies de comunicació i informació que l'ajuntament utilitza per fer arribar les ajudes, com les Reactiva Alcoi Comerç i detectar "què ha pogut fallar" afirma Cristian Santiago, portaveu de Podem a l'ajuntament d'Alcoi, "amb l'objectiu de buscar solucions perquè no torne a passar i tothom tinga la possibilitat d'accedir a aquestes ajudes", continua.

Una línia d'ajudes "necessàries" amb un pressupost inicial de 250.000,00 euros i a les que van arribar soles 57 sol·licituds. Anunciant des del Govern Municipal, posteriorment, que les ajudes s'ampliaven de 200 euros inicials a 1.000,00 euros per sol·licitant. El que significa un total de 57.000,00 euros dels 250.000,00 previstos inicialment o el que és el mateix un romanent de 193.000,00 €.

Com afirma el seu portaveu, Cristian Santiago, entenen que "amb aquest romanent s'ha de donar una mena de segona oportunitat, realitzar una nova campanya i permetre noves adhesions a aquesta línia d'ajudes destinades al comerç".

"Els ajuntaments, com administració més propera a la ciutadania, no han de deixar a ningú enrere. I han de continuar fent una tasca d'acompanyament a les persones susceptibles de sol·licitar estes ajudes per assegurar-se de que els arriba la informació i poden tramitar-les."

Per això, afirmen que "aquestes mesures del Pla Reactiva són una bona iniciativa per ajudar a mantindre actius a tots els autònoms i pimes que ho necessiten. Però no ens podem conformar". I demanen que es destinen "tots els recursos que facin falta per augmentar els beneficiaris i per tant, continuar ajudant a reactivar l'activitat econòmica alcoiana."

Al mateix temps des de Podem proposen que es potencie el procés d'informació i assessorament de les ajudes econòmiques pel coronavirus, que siga útil per als usuaris i puguen canalitzar i consultar tots els dubtes sorgits amb motiu de la gestió de les ajudes.

Com afirma el portaveu de la formació morada, seria "amb la finalitat de garantir l'accés a la informació i assessorament a tots els comerciants, hostalers, treballadors i treballadores autònoms i pimes que ho necessiten".

 

Cristian Santiago de Jesús

Portaveu Grup Municipal Podem Alcoi