El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Podem Alcoi exigeix que els motius econòmics no siguen excusa per deixar fora als xiquets de les extraescolars dels col·legis

Imatge facilitada per Podem Alcoi. Pati d'un col·legi a Alcoi
Aquest 7 de febrer acaba el termini perquè els col·legis que vulguen canviar de jornada presenten els seus projectes

Per al pròxim any es planteja la possibilitat que els col·legis puguen oferir extraescolars de pagament en els centres educatius, tinguen jornada continuada o partida. Però aquesta decisió s'ha d'estudiar perquè conselleria d'educació no vol que cap xiquet siga exclòs per motius econòmics. Des de Podem Alcoi consideren que la partida destinada a aquesta finalitat és prou ampla com per a assegurar que tots els xiquets poden participar de les extraescolars.

La normativa de la jornada continuada a la Comunitat Valenciana es modifica cada any depenent de l'experiència i votacions en els diferents centres que ja la tenen. A tot el territori valencià ja són 522 col·legis els que l'han aplicada, enfront dels 815 que continuen amb la partida. Dels que han triat continuada, més de la meitat corresponen a la província d'Alacant. En les nostres comarques ja són més d'una dotzena els col·legis que han optat per la continuada, la majoria públics a excepció del col·legi privat San Juan y San Pablo d'Ibi. Enguany hi ha de termini fins aquest dimecres 7 de febrer perquè els col·legis que vulguen el canvi de jornada ho sol·liciten, i així passen a la fase de votació dels pares.

Com deien, cada any es revisa la normativa, i per al curs 2018-2019 ja es parla de novetats que afecten, sobretot, a les extraescolars. Per petició de les AMPA dels centres la conselleria d'educació vol incloure la possibilitat que els centres oferisquen extraescolars de pagament dins de l'horari lectiu, siga en en col·legis amb continuada o partida. Això si, educació avança que han de ser extraescolars no lucratives, i que no es podrà excloure a ningú per motius econòmics.

En aquest context, des de Podem Alcoi exigeixen que, efectivament, cap alumne es quede fora d'aquestes extraescolars per motius econòmics. Aarón Ferrándiz, responsable de comunicació del Cercle Podem Alcoi, explica que les esmenes del grup als pressupostos de la Generalitat "van aconseguir pujar la quantitat destinada a aquesta qüestió fins als 8,5 milions d'euros, quantitat que des de Podem estimem que hauria de ser suficient per a estendre les activitats a tot l'alumnat sense demanar cap compensació econòmica a les famílies". De fet, aquesta partida "va ser una de les exigències que Podem va posar damunt la taula per donar el seu vot favorable".