El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Podem Alcoi proposa canvis en la zona de vianants del centre

El centre d'Alcoi en una imatge facilitada per Podem.

S'han reunit amb l'Associació de Veïns del Centre per a concretar les propostes, per exemple un canvi de direcció en la Cordeta o que comerciants i propietaris tinguen la mateixa consideració que residents.

Des de Podem Alcoi es mostren partidari de la conversió en zona de vianants del centre, però consideren que té determinats errors "producte de la manca de participació que va tindre la primera redacció de l’ordenança i de no haver fet servir la Comissió de Seguiment", diu el regidor Aarón Ferrándiz, qui lamenta que la comissió de seguiment s'haja reunit una única vegada en lloc de fer-ho trimestralment, "com el govern se'n va comprometre amb la formació morada".

Ara Alcoi treballa en la creació d'una ZBE, Zona de Baixes Emissions, que tots els municipis de més de 50.000 habitants haurien de tindre ja activada. I com afecta el centre, des de Podem ho consideren una bona oportunitat per introduir canvis en la peatonalització, però de la mà dels veïns. Per això expliquen que han treballat amb l'associació veïnal un document amb una sèrie de propostes de millora que presentaran quan es convoque la Comissió de Seguiment. Un document treballat abans de l'estiu i que la formació morada ja va fer arribar al govern socialista en juliol però, segons expliquen, no han tingut resposta. 

Proposen una retirada de les restriccions horàries d'accés per als residents, l'ampliació d'horaris de càrrega i descàrrega, modificar l'antelació necessària per a demanar un permís extraordinari d'accés, o que comerciants i propietaris tinguen la mateixa consideració que els residents. També proposen un canvi de sentit en el carrer La Cordeta per alleugerar Casablanca,o que les sancions incloguen imatges de les càmeres. "No pretenem generar cap debat sobre la zona de baixes emissions, sinó més bé resoldre les dificultats que genera i arrossega la zona de vianants i fer-ho de la mà de la ciutadania que és com entenem la política", explica Aarón Ferrándiz, "no podrem donar suport a aquesta ordenança si no són ateses les reivindicacions veïnals que plantegem".