El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Podem Alcoi reclama més informació i més mesures locals respecte a la situació de la COVID-19

Consideren que les xifres ara per ara requereixen un increment de les mesures. També demanen informació més constant sobre la situació concreta d'Alcoi.

A espera de l'actualització prevista per a demà dimarts 24 de novembre, la ciutat d'Alcoi presenta una incidència acumulada de més de quasi 440 casos per cada 100.000 habitants. Des de Podem Alcoi consideren que hi ha poca informació municipal, i que hauria de ser més constant. També reclamen que s'incrementen les mesures ara, quan està detectant-se l'increment de casos. Proposen més vigilància a peu per zones públiques a l'aire lliure per assegurar que es fa un ús responsable, o més freqüències d'autobusos per evitar aglomeracions. 

A continuació, la nota íntegra facilitada per Podem Alcoi.

 

 

PODEM EXIGEIX AL GOVERN MUNICIPAL MÉS INFORMACIÓ CONTINUADA RESPECTE A LA SITUACIÓ SANITÀRIA I MÉS MESURES PER A ATURAR LA COVID-19 A ALCOIDes de Podem Alcoi mostren la seua preocupació per l’augment de la incidència del virus a la ciutat en les ultimes setmanes. La taxa d'incidència acumulada dels últims 14 dies és de 439 casos per cada 100.000 habitants. Els positius des de l'inici de la pandèmia són ja de 1034, dels quals 259 s'han registrat en els últims 15 dies segons les dades de la Generalitat Valenciana.

Davant d’aquesta situació, des de Podem consideren que hi ha falta d'informació sobre la situació sanitària a la ciutat i que aquesta hauria de ser més constant perquè la ciutadania puga estar al corrent de la situació en la qual ens trobem en tot moment, “ja que les circumstàncies ho fan necessari”. “A banda que la informació és un dret i més en un context tan complex com l’actual, una ciutadania informada té més capacitat per protegir-se i més motius per a la responsabilitat”, afirma el regidor Aarón Ferrándiz. Altres municipis ofereixen informació sobre la situació de forma quasi diària a través de les xarxes socials.


Per altra banda, també reclamen al Govern Municipal que s’incrementen les mesures per a reduir la incidència del virus a la ciutat davant les dades de contagis de les últimes setmanes. “La situació actual és similar a la que ens trobàvem en alguns dels pitjors moments de la primera onada on s'estaven aplicant algunes mesures més restrictives que van ser claus per a poder reduir la incidència del virus. Davant de l'increment de casos de les últimes setmanes i mentre que no aconseguim reduir la incidència a la nostra ciutat, hauríem de ser prudents i prendre noves mesures per a garantir que la situació millore el més prompte possible i evidentment, evitar al màxim nous contagis” continua el regidor de la formació morada.


Entre les mesures que reclamen, es troba que s’incremente la vigilància a peu, sobretot als parcs i espais públics o d’altres zones d’activitats per part de la policia per garantir l’ús de les mascaretes, i evitar possibles aglomeracions perquè aquests espais puguen continuar sent segurs, i que augmenten també les desinfeccions als parcs infantils. “Sobretot en espais a l’aire lliure com els parcs infantils que suposen un dels últims estímuls emocionals dels més xicotets, poden seguir sent segurs si fem d’ells un ús responsable”.


També demanen mesures al transport públic de la ciutat. Proposen que s’incrementen les freqüències o els vehicles per poder reduir l’aforament i poder garantir el no contagi almenys fins que aconseguim reduir la taxa d’incidència.