El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Podem aposta per l'ampliació del parc públic de vivendes

Cristian Santiago, portaveu de Podem Alcoi

Les Corts té previst aprovar demà dimecres 15 de juliol el decret llei que permetrà a la Generalitat i Ajuntaments ampliar el parc públic de vivendes. El portaveu de Podem Alcoi Cristian Santiago, presentarà una moció al ple local per a donar suport a aquesta política d'habitatge. 

Des de Podem asseguren que han rebut pressions, però consideren important aquest decret que, per al portaveu de Podem Alcoi Cristian Santiago, és necessària "per a ampliar el parc públic de vivenda des dels nostres municipis i així poder donar una resposta ràpida a la gent que no té accés a una casa". A continuació, el comunicat íntegre de Podem Alcoi on expliquen les raons per a donar suport a aquesta política d'habitatge.

 

 

 

PODEM DEFENSA EL DECRET QUE PERMETRÀ L'AMPLIACIÓ DEL PARC PÚBLIC DE VIVENDA MUNICIPAL

 


L'aprovació definitiva del decret llei es convalidarà en les Corts Valencianes el proper dimecres 15 de juliol. Aquesta ferramenta permetrà a la Generalitat i als municipis ampliar el seu parc públic de vivendes, tal i com recomana el Banc d'Espanya. Paral·lelament, Podem presentarà una moció a l’ajuntament d’Alcoi per a donar suport a les polítiques públiques de vivenda del Botànic i reforçar els recursos municipals en matèria d’habitatge.

Després d’un diàleg entre la Conselleria d'Habitatge i el Vicepresident Rubén M. Dalmau (Unides Podem) i els agents implicats, el 5 de juny el ple del Consell, aprovava un decret llei que ampliava els supòsits en què les administracions públiques poden ampliar el parc públic de vivenda mitjançant el dret de tanteig i retracte. Amb aquesta normativa, l'administració podrà adquirir habitatges procedents d'execucions per impagament de la hipoteca o aquelles que es transmetin en grans operacions immobiliàries, augmentant el parc públic per poder donar resposta a les situacions d'emergència habitacional.

 


El propòsit d'aquest decret llei és el següent:


1.- Poder intervenir pels mateixos diners, abans de produir-se el moviment especulatiu, incorporant aquests habitatges a parc públic.


2.- Actuar amb preferència en transmissions d'habitatges com les adquirides mitjançant dació en pagament, procés judicial d'execució hipotecària, procediment de venda extrajudicial o en edificis complets d'habitatges.

3.- Possibilitat de cedir aquest dret preferent als ajuntament, a través de convenis amb la Generalitat, per ampliar el seu parc públic de vivenda.


4.- Evitar la privatització de parc públic d'habitatge.

 


Paral·lelament i després de la denúncia pública feta pel Vicepresident Segon de la Generalitat Rubén M. Dalmau, a través d'un fil de publicacions al seu compte de Twitter, "per pressions i amenaces dels lobbies de sectors econòmics pocs transparents i dels grups d'inversió", des de Podem defensen aquesta ferramenta com a "necessària per ampliar el parc públic de vivenda des dels nostres municipis i així poder donar una resposta ràpida a la gent que no té accés a una casa". Afirma Cristian Santiago, Portaveu de Podem a l'ajuntament d'Alcoi.

Per això, la formació morada presentarà una moció al proper ple de l'ajuntament d'Alcoi del 31 de juliol amb l'objectiu de "donar suport a les polítiques públiques de vivenda del Botànic i reforçar els recursos municipals en matèria d’habitatge amb l’objectiu de refermar i potenciar el compromís del Govern Municipal al respecte. Sobretot ara, que venim de patir un dels pitjors moments de les últimes dècades i hem de donar un impuls decidit per a garantir el dret a l’habitatge digne.»

Al mateix temps afirma que «no anem a cedir a les pressions d'aquells que posen per davant els interessos personals als generals, el dret a l'habitatge no és negociable. I des de les administracions públiques hem de garantir que ningú es quede sense sostre. A demés amb aquesta votació al proper ple, veurem qui es posiciona al costat dels fons voltors i qui al costat de la gent". Conclou Cristian Santiago, portaveu de la formació morada a l'Ajuntament d'Alcoi.