El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Podem celebra el primer aniversari a l'Ajuntament d'Alcoi

Els dos regidors de Podem Alcoi a l'Ajuntament d'Alcoi, Cristian Santiago i Aarón F. Santamaría.

Comunicat de Podem Alcoi. Versió íntegra.

El passat dilluns 15 de juny es complia el primer any de la nova corporació de l’ajuntament d’Alcoi. I des de Podem han volgut recordar el seu primer aniversari en la institució alcoiana amb una campanya de difusió a través de les seves xarxes socials. Fent un balanç del seu primer any de legislatura i recordant les «petites grans conquestes assolides», afirmen des de la formació morada.

Com diu el seu portaveu a l’ajuntament d’Alcoi, Cristian Santiago, «des de Podem ens vam fixar com a principal objectiu de legislatura ser una ferramenta útil i transformadora en les institucions. En millorar el dia a dia de la gent. I, sobretot, dur a terme una política de proximitat que estiguera en contacte permanent amb la ciutadania per a recollir les seves preocupacions i poder treballar possibles solucions des de l’ajuntament. I tot amb l’objectiu d’afrontar amb garanties els nous reptes del futur: les desigualtats socials i l’emergència climàtica. I estirar així els límits del Govern Municipal amb l'objectiu d'apropar-los al nostre model de ciutat».

Al mateix temps, el regidor del Grup Municipal, Aarón F. Santamaria afegeix que «des de Podem entenem que estem davant d'un nou escenari. Un escenari d'acords, consensos i diàleg. Així ha ocorregut amb les coalicions on estem governant conjuntament al Botànic i a l'Estat espanyol. Per això, entenem que hem de fer una oposició crítica però propositiva i constructiva, fugint de la vella política del conflicte permanent, i que tinga la capacitat d'assolir i construir acords que milloren el dia a dia de la nostra ciutat i la seua gent».

Des de Podem també han volgut destacar alguns ítems del seu primer any de legislatura com la creació de l’Observatori Municipal de l’Habitatge, la redacció d’un nou Pla d’Igualtat o l’acord amb el Govern Municipal per avançar en la creació de l’Empresa Pública de l’Aigua i recuperar serveis privatitzats. També destaquen l’adeqüació de la zona de Sant Pancraç i Donya Amàlia, la agilització de la reobertura de les piscines del Preventori i la millora i ampliació de la protectora d’animals. I també algunes mesures sostenibles importants com la creació d’una brigada municipal de neteja i manteniment forestal i la creació d’una Xarxa d’Energia Municipal pública i neta. Així com l’última proposta que van fer a la corporació per donar suport a la indústria festera local.

A més, també volen destacar la gestió durant l’estat d’alarma, on han estat «més pendents que mai de les necessitats de la gent i en contacte permanent per fer propostes que garantiren ampliar l’escut social des del municipi i no deixar a ningú enrere en aquesta crisi».

Per a Podem «és imprescindible posar la vida al centre de les polítiques públiques, iniciar la recuperació dels serveis bàsics privatitzats i caminar cap a una ciutat sostenible de la mà de la transició ecològica», afirma Cristian Santiago.

Sobre la valoració d’aquest primer any: «El balanç que fem és molt positiu perquè hem aconseguit moltes xicotetes victòries en aquest poc temps, però no ens conformem perquè sabem que queda molt més per fer. Aquest primer any ens dona forces per seguir treballant per a ser una ferramenta útil per a la gent i per la nostra ciutat. Amb més il·lusió si cap que el primer dia» conclou el regidor Aarón F. Santamaría.