El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Podem celebra l'acord per donar suport a la nostra indústria festera local

Aarón F. Santamaría, regidor de Podem Alcoi

Comunicat de Podem Alcoi. Versió íntegra

Després de setmanes de treball amb la resta de forces polítiques de la corporació, al passat Ple de l'Ajuntament d'Alcoi, es va aprovar pràcticament per unanimitat -vots a favor de PSOE, Compromís, Partit Popular, Guanyar i Ciudadanos - la proposta de Podem per a donar suport al sector de la indústria festera local. Aquesta proposta de la formació morada naix arran d'un encontre mantingut entre els seus regidors i més d'una desena de representants del sector.

La cancel·lació de les festes de Moros i Cristians a Alcoi i a la resta de municipis ha deixat a tot aquest sector en una situació molt complexa. «D’entrada, aquestes indústries hauran d’estar un any sense poder desenvolupar la seua tasca i amb la incertesa de quan podran reprendre les seues activitats. Aquest és un sector estratègic i molt important, del qual viuen moltes famílies, i en aquest sentit serà imprescindible que des de les institucions treballem conjuntament. I ens donem el suport necessari per a poder ampliar les ajudes amb l’objectiu que aquesta indústria puga sobreviure i mantindre els seus negocis i estructures durant aquest temps», afirma el regidor Aarón F. Santamaría.

Per aquest motiu, des de Podem es mostren «molt contents i satisfets amb el resultat de setmanes de treball i negociacions intenses». Un dels objectius, segons afirma Santamaria, «ha sigut tractar de construir consens amb la resta de forces polítiques per aconseguir una proposta plural en la qual tots i totes ens poguérem sentir còmodes i representats, per buscar una solució per al sector de manera unànime i compartida. Per això, volem donar les gràcies per les seues aportacions a la resta de partits que, amb responsabilitat i treball, hem aconseguit incloure i que han enriquit la proposta inicial. I també pel seu suport a la nostra moció que pot servir per a ajudar a moltíssimes famílies alcoianes».

En la proposta de Podem aprovada per l'últim Ple municipal s'arriba a l'acord de realitzar una anàlisi per a conéixer la situació real del sector, i que permeta catalogar tots els treballs i especialitats de l'àmbit de la festa; sol·licitar ajudes econòmiques als governs autonòmics, provincial i estatal, les quals haurien de ser gestionades per l'Ajuntament per garantir l'eficiència i la transparència en tot el procés i per últim que l'Ajuntament i l'Associació de Sant Jordi treballen de manera conjunta per desenvolupar altres mesures i propostes que estimulen i garanteixen la supervivència del sector.