El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Podem-Compromís clava cap en unes comarques majoritàriament blaves

Resultats eleccions a Muro
L'Alcoià i el Comtat registren un 82 per cent de participació, quasi 10 punts per damunt de la mitja nacional

Podem-Compromís ha sigut la força més votada en 9 dels 32 municipis de les comarques de l'Alcoià i el Comtat. En la resta, el Partit Popular continua al capdavant, com ja ho fera en les eleccions de 2011, tot i que ha perdut suports en pràcticament tots els municipis. L'increment de vots a la coalició podemita ha sigut a costa dels vots socialistes, ja que el PSOE s'ha quedat en molts dels municipis com a tercera força. Això sí, les nostres comarques han donat exemple de participació, amb una mitja del 82 per cent, molt per damunt de la mitja nacional.

Aquestes eleccions ens han deixat unes comarques entre blau i morat. Els populars s'han mantes com a força més votada en 23 municipis, entre d'ells Cocentaina. Però en molts dels pobles on es mantenen com a força més votada també han perdut vots, en relació a les eleccions de 2011.

Han perdut l'hegemonia en 9 municipis de l'Alcoià i el Comtat on la coalició Compromís-Podem ha entrat en força, superant fins i tot al PSOE. És el cas d'Alcoi i Muro, a més d'Alcosser de Planes, Benillup, Benimassot, Gaianes, L'Alqueria d'Asnar, Millena i Quatretondeta.

L'ascens de Compromís-Podem es deu en part al descens que ha registrat el PSOE en quasi tots els municipis de les nostres comarques. Tan sols s'ha mantes com a força més votada a Xixona, de l'Alacantí.

Els resultats d'Alcoi, Cocentaina i Muro es poden consultar en les fotografies adjuntes a la notícia.

Pel que fa a la participació, les nostres comarques es mereixen una felicitació, ja que tenim una mitja del 82 per cent. La participació ha sigut molt alta en alguns municipis com Famorca, amb el 89 per cent, o Benillup i L'Orxa, amb el 88 per cent. Tan sols hi ha 7 municipis per sota del 80 per cent, entre d'elles les dos capitals de comarques, Cocentaina i Alcoi. La xifra més baixa, que també ens ha baixat la mitja un poc, és la de Tollos, amb el 64 per cent.