El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Podem demana la creació d'una brigada de neteja forestal

La cobertura forestal suposa el 63,61% del terme municipal d'Alcoi.

Dacord amb la petició de Podem, la brigada haurà de reservar un percentatge de contractacions per a persones desocupades, priritzant la incorporació professionals en la matèria.

La formació morada sol·licitarà al govern municipal la creació d'una brigada permanent de neteja i manteniment forestal per al terme municipal d’Alcoi.

D'acord amb la petició de Podem, la brigada haurà de reservar un percentatge de contractacions per a persones desocupades, prioritzant la incorporació de professionals en la matèria (tècnics i enginyers forestals).

Com afirma el regidor morat Aaron Santamaria, "és una proposta de caràcter ambiental, però en la que també s'ha volgut incloure la perspectiva social per facilitar l'accés al món laboral d'algunes persones amb dificultats per fer-ho". A banda demanaran l'elaboració d'un informe per a la detecció de riscos en el qual es reflectisquen les zones que precisen una actuació més urgent.

"La falta de prevenció suposa a curt termini una posterior despesa incalculable en extinció i, al mateix temps, posar en risc els nostres paratges naturals, la biodiversitat i la riquesa, tant natural com econòmica que generen. Per tant, és necessari que hi haja un manteniment permanent de bosc baix, franges de seguretat entre la zona boscosa i els habitatges, pistes forestals, entre altres mesures", finalitza Santamaria.