El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Té el valencià recursos per a fer humor? Ho descobrim amb la XXIV Jornada de Sociolingüística d'Alcoi

La vint-i-quatrena edició de la Jornada de Sociolingüística d'Alcoi ha arrencat aquest 29 de març amb el propòsit de saber si tenim recursos per a fer humor en valencià. ARAMULTIMÈDIA ha parlat amb alguns dels protagonistes de la jornada i ha captat instantànees de la jornada, tot al següent vídeo.

La Jornada pretén debatre sobre l'humor en valencià, com una altra manifestació social del llenguatge, també rellevant en una llengua cooficial i minoritzada. A més, s'hi analitzen els contextos lingüístics, les interferències, les diferents aplicacions en mitjans audiovisuals i escrits –socials i educatius–, les possibilitats d'un humor valencià propi o mediatitzat, els recursos i la capacitat d'influència social.

L'encontre ha arrancat amb la intervenció de l'alcalde Toni Francés; Ramon Ferrer, President de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua; Brauli Montoya, delegat a Alacant de l'Institut d'Estudis Catalans; i Rosa Puchades, Vicerectora del Campus d'Alcoi; els quals han donat la benvinguda aquesta nova edició. A continuació ha intervingut la periodista Gemma Juan, coneguda per la seua tasca al programa Assumptes Interns (À Punt); i posteriorment Óscar Martínez i Conxi Domènech, parlant de l'irreverent humor dels 'Monòlegs de l'alcoiania'.