El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Podem i Guanyar trenquen negociacions i no concorreran junts a les eleccions

A Podem Alcoi encara deixen "la porta oberta a possibles acords després de les eleccions".

A Podem Alcoi encara deixen "la porta oberta a possibles acords després de les eleccions".

La crònica d'una mort anunciada, com se sol dir en aquests casos. Després de mesos de negociacions Podem i Guanyar Alcoi han anunciat que no presentaran una llista conjunta a les eleccions municipals del 26 de maig. Totes dues formacions han fet pública la decisió amb els seus respectius comunicats de premsa, en el cas de Guanyar destacant les "diferències insalvables", i en el cas de Podem "deixant la porta oberta a possibles acords després de les eleccions".

Serà difícil que ambdues formacions arriben a un acord postelectoral, tot després d'assistir a la ruptura que s'ha anat engrandint durant els últims mesos. Aquest trencament ve personificat per la secretària general de Podem, Naiara Davó, i el número 2 del partit a la llista municipal, Cristian Santiago; ambdós actuals regidors de Guanyar Alcoi, i que han mantingut una difícil convivència amb els seus companys de grup municipal.

Des de Guanyar asseguren que la decisió s'ha pres de "mutu acord", encara que han treballat per la confluència "fins a gairebé l'últim minut". La plataforma ciutadana apunta dos diferències insalvables en les negociacions: a l'hora de la configuració de la candidatura electoral, on Guanyar rebutjava els pactes previs i les quotes en l'ordre de les llistes; i d'altra banda en la concepció formal de Guanyar, entesa com "una plataforma ciutadana plural i oberta i no com un partit o una coalició de partits".

Podem Alcoi segueix aquesta mateixa línia conciliadora, encara que sense especificar les raons del conflicte. Consideren que aquesta decisió "no és un punt i a part", i deixen "la porta oberta a possibles acords postelectorals".

Serà doncs la primera vegada que Podem es presente a les eleccions municipals d'Alcoi, tot això obviant l'agrupació d'electors que es va presentar en 2015 copiant la marca de Podem. Qui no es presentarà doncs als comicis amb les seues sigles serà Esquerra Unida, que com ja va ocórrer en 2015 donarà suport a la candidatura de Guanyar.