El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Podem preguntarà al govern de Rajoy sobre el cas del condemnat a mort que va viure entre Alcoi i Benilloba, Víctor Parada

Víctor Parada amb sa mare / Imatge cedida per la família
Serà la senadora alcoiana, Vicenta Jiménez, qui ho porte a la cambra alta, mentre que Ángela Ballester ho portarà al Congrés

El cas de Víctor Parada no deixa de provocar ressò en els estaments públics. Si el dilluns 26 de març s'aprovava una declaració institucional al plenari municipal d'Alcoi, el tema arriba al Congrés i al Senat, gràcies a les preguntes d'Àngela Ballester i Vicenta Jiménez, respectivament. Cal recordar que familiars de Víctor Parada viuen i treballen, actualment, a les nostres comarques.

Podem preguntarà a l'Executiu de Rajoy sobre els contactes amb els governs bolivià i malaisi per a evitar l'execució, sobre la possibilitat d'ajudar econòmicament a la família espanyola de Víctor o, més en general, sobre l'existència de casos pareguts en altres països.

"Víctor va ser durant anys veí nostre" explica Vicenta Jiménez, la senadora alcoiana de Podem, "la seua germana és ciutadana d'Alcoi. Espanya li va expulsar i la pobresa li va arrossegar a Malàisia, tenim l'obligació de fer tots els esforços per a evitar que acabe en la forca". Àngela Ballester afig: "el Govern s'ha compromés en el Congrés a lluitar contra la pena de mort, ara toca passar de les paraules als fets i trobar la manera de protegir la vida de Víctor i evitar que s'aplique aquesta pena cruel i contrària als Drets Humans".

La situació de Víctor Parada ha estat extrema en molts moments de la seua vida. Yoli Parada va contar, en exclusiva, a ARAMULTIMÈDIA la història del seu germà. L'home va viure entre Alcoi i Benilloba fa alguns anys.