El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Poesia amb què 'eixir d'un forat negre'

Anna Santamaria difon alguns dels seus poemes mitjançant d'aquest compte d'Instagram, a partir del qual la gent es pot posar en contacta amb ella per a adquirir l'obra.

'De cómo salir de un agujero negro' és la primera obra poètica que edita Anna Santamaria, una jove alcoiana que compagina la seua passió per l'escriptura, amb l'art dramàtic i la dansa. Seguint l'exemple d'altres joves poetesses com Sara Búho o Elvira Sastre, Anna també ha popularitzat els seus escrits mitjançant un compte d'Instagram. Assegura que el missatge del seu poemari és la recerca de l'amor propi, el qual ha hagut d'assolir per a mostrar al món el seu talent literari.

"M'adrece a aquelles persones que es troben passant per una etapa difícil" reconeix l'autora, "que vegen que es pot eixir d'aquesta situació trobant-se a una mateixa". La recerca de l'amor propi, "aquell que tantes vegades costa de trobar"; la verbalització de sentiments "que tan difícils són de posar en paraules"; l'amor; el feminisme... Açò és el que ens planteja Anna amb un poemari "nascut d'un procés molt personal". Per això ha supervisat totes les etapes de la plasmació de l'obra, inclosa la seua publicació. "Em vaig decantar per una editorial d'Ontinyent, on em van donar plena llibertat i em van assessorar en tot el procés", reconeix l'autora, qui va descartar una editorial amb major distribució en la qual no podia involucrar-se tant en el procés.

Assegura que les xarxes socials han sigut decisives perquè la poesia gaudisca avui dia d'una major acceptació entre els més joves. Fins i tot ella reconeix haver tingut reticències envers la poesia, tot per la forma en què s'inculca des de l'escola, "poc atractiva" a parer seu. No obstant això, ara gaudeix escrivint i difonen per xarxes la seua obra, la qual considera molt lligada a una altra de les seues passions: l'art dramàtic. "Vaig començar a interessar-me per la poesia a partir d'interpretar textos i fer d'ells lectures dramatitzades". Respecte al seu futur, el veu lligat a tres formes d'expressió artística: l'escriptura, l'art dramàtic, i la dansa.