El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Poesia, fotos i exposició per començar la celebració dels 100 anys de Joan Valls

El regidor de cultura Raül Llopis mostra els nous calendaris de Joan Valls
Arranca a Alcoi la celebració de l'any Joan Valls, que preveu nombroses activitats al llarg del 2017

L'Ajuntament ha editat un calendari especial per l'any de Joan Valls, que es pot arreplegar a partir de divendres 3 de febrer a la Tourist Info d'Alcoi. Es tracta d'un recull de fotografies i una selecció de poemes, per tal d'apropar la figura del poeta alcoià a la ciutadania. També aquest divendres 3 de febrer s'inaugura l'exposició col·lectiva "100 vegades Joan Valls".

A partir d'aquest divendres 3 de febrer ja es pot arreplegar a la Tourist Info d'Alcoi el calendari especial que ha fet l'Ajuntament per l'any Joan Valls. Es tracta d'un recull de fotografies i poesia que mostren a Joan Valls "en tots els aspectes més artístics i públics de la seua vida: recitant poemes, com músic, reunit amb col·legues, votant en unes de les primeres eleccions democràtiques, en la inauguració del seu carrer o en l'exposició d'homenatge que se li va fer en 1987". A més a més, l'Ajuntament ha activat en Facebook un esdeveniment en el qual animen a tots a pujar les fotografies que es facen amb el calendari per promocionar, més si cap, l'activitat.

L'Ajuntament ha editat mil exemplars d'aquest calendari que intenta ser un primer pas per apropar la figura del poeta alcoià a la ciutadania. Compta amb fotografies d'arxiu i altres fetes per Xavi Terol. Pel que fa a la poesia, el poeta Manel Rodríguez ha seleccionat textos de diverses obres com "Anys i paranys", "les roses marginals", o "Breviari d'un ermità urbà".

El regidor de cultura Raül Llopis explica que "ací tenim les primeres accions de l'any Joan Valls, amb un calendari que conjuga imatge i paraula, i amb una magnífica selecció tant de fotografies com de versos que ens mostren tots els vessants del gran poeta que va ser Joan Valls. El principal objectiu de l'Any que tenim al davant, a més de rendir homenatge a una figura cultural molt important per la ciutat, és que Joan Valls siga molt més conegut, admirat i estimat pels alcoians, sense deixar de banda, donar a conéixer la seua figura fora de les nostres fronteres".

I recordem també que aquest divendres 3 de febrer també s'inaugura l'exposició col·lectiva '100 vegades Joan Valls' amb obres de Neus Bou, Rafa Calbo, Rafa de Corral, Rubén Fresneda, Elena Martí, Verónica Ortuño, José Antonio Picazo, Fernando Rincón i Pau Sellés Alòs. Estarà a la Capella de l'Antic Asil, al Camí 42. La inauguració serà a les 20 hores i comptarà amb música en directe de l'Orquestra Simfònica Alcoiana.