El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Polèmica a Cocentaina per l'aprovació dels sous de les dedicacions dels regidors

Tots els regidors de Cocentaina / AM

PSOE, PP i Ciutadans han votat a favor de l'estructura de dedicacions en l'Ajuntament. Col·lectiu - Compromís i Unides Podem - Esquerra Unida ho qualifica de "Junts pel jornal" i de "Pacte antibotànic"

PSOE, PP i Ciutadans han votat a favor de l'estructura de dedicacions en l'Ajuntament de Cocentaina. A més de l'Alcaldessa, tindran dedicació exclusiva dos regidors, amb un sou equivalent al 75% del salari de Mireia Estepa. Els regidors de l'equip de govern substituiran les indemnitzacions per assistències a Comissions informatives, Junta de govern i al Ple per una dedicació parcial al 25%.

Segons informa el PSOE en un comunicat "malgrat que l'oferta del grup municipal socialista era una altra més econòmica, el grup municipal dels populars i de Ciutadans ha decidit optar per la mateixa fórmula, és a dir, substituir les indemnitzacions per assistència a Comissions i al Ple, a més d'assumir la gestió conjunta d’alguns projectes municipals".


El grup municipal socialista que governa l'Ajuntament creu necessari "una mínima estructura política per a poder treballar dignament per a una millora en el servei i els projectes que duran endavant en benefici de les socarrades i socarrats". Recorden que "els regidors delegats assumixen responsabilitats tan grans com organitzar la Fira, traure un nou plec de gestió de recollida de la brossa o garantir la unificació del Bosco".


Segons els socialistes "amb la representant de Podem-EU i amb el grup Col·lectiu-Compromís no ha sigut possible arribar a cap acord". En paraules dels socialistes, els de Jordi Pla i els d'Eli Aleix "demanaven que els 16 regidors i regidores de l’ajuntament cobraren una parcial del 25% i que l’alcaldessa tinguera la dedicació exclusiva, és a dir, tots volien tindre jornal sense assumir la gestió de cap projecte pel poble".


La versió de Col·lectiu 03820-Compromís i Unides Podem


Ambdós partits han qualificat el pacte de PSOE, PP i Ciutadans com de "Junts pel jornal" i de "Pacte antibotànic". Els de Jordi Pla han lamentat el pacte per al repartiment de salaris i dedicacions exclusives a l’Ajuntament de Cocentaina on hi haurà 13 dedicacions que sumaran més de 200.000 €. És a dir, tindran dedicació tots els regidors de populars, Cs i govern municipal.


Jordi Pla explica que el pacte entre PSOE, PP i Ciutadans ha estat “obscur i amb una manca de transparència absoluta. Ha entrat en l’últim moment al plenari, a través d’un despatx extraordinari, i sense informar-nos absolutament de res. Eixa és la seua forma de treballar: d'esquena a la gent i repartint-se sous entre ells”. Pla remarca que “no els uneix la ideologia, ni els interessos de Cocentaina ni la millora del nostre poble. L’únic que els interessa és la seua butxaca".


La portaveu d’Esquerra Unida – Unides Podem, Eli Aleix, explica que “no ha rebut cap notificació de la proposta i s’ha enterat en el plenari de la proposta”. Aleix mostra la seua indignació per la sorpresa del pacte per a poder cobrar de PSOE, PP i Ciutadans. “Han fet un pacte per a cobrar, no per a treballar”, remarca la portaveu d’esquerres.