El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Polèmica a costa del polígon de Pagos d'Alcoi

L'àrea no s'ubicaria una zona industrial a Pagos
PP i Ciutadans demanen de nou que s'aposte per la Canal i Alcoinnova. El govern municipal no renuncia a tindre sòl industrial en Pagos

Segons ha informat Radio Alcoy la conselleria d'obres públiques s'oposa a un polígon en Pagos per considerar-lo "inviable". Les reaccions no s'han fet esperar. Tant PP com Ciutadans demanen que s'aposte de manera unànime per la Canal i Alcoinnova. Des del govern municipal consideren que la conselleria no s'oposa, sinó que dóna una opinió. Diuen que ara cal estudiar tots els informes i al·legacions al Pla General i fer les modificacions pertinents, però el regidor Manolo Gomicia assegura que l'aposta del govern continua sent la de Pagos.

La idoneïtat o no d'un possible polígon industrial o parc tecnològic a Pagos torna a la palestra després d'uns informes de la conselleria d'obres públiques en els que, suposadament, considera la zona "inviable". La notícia ha saltat després que Ràdio Alcoy haja informat sobre aquests documents que la conselleria ha enviat al consistori per valorar el Pla General.

Recordem que Pagos és l'aposta de l'alcalde Toni Francés per aconseguir més metres de sòl industrial sense haver de passar per la Canal. Segons expliquen en Ràdio Alcoy, els informes de la conselleria d'obres públiques considera "inviable el parc industrial de Pagos per les importants afeccions paisatgístiques que comporta". I, per descomptat, les reaccions no s'han fet esperar.

Tant des del PP com des de Ciutadans fan seues les crítiques de la conselleria per assegurar que l'opció que té Alcoi per a una nova zona industrial és la Canal, i Alcoinnova. El portaveu del PP, Rafa Miró, assegura que "la ideologia i els pactes d'esquerres paralitzen Alcoi, i ací tenim un exemple clar. L'única proposta de l'esquerra respecte a sòl industrial ha sigut ridiculitzada". Rafa Miró diu a més que "després d'aquest revés a Toni Francés, li demane com alcoià que pose tots els seus esforços en el Parc Tecnològic d'Alcoinnova i en la Canal, perquè el futur d'Alcoi quede assegurat".

En la mateixa línia s'ha pronunciat el portaveu de Ciutadans a Alcoi, Jordi Sedano, qui assegura que la notícia no el sorprén. "Però el més important" diu Sedano, "és que la mateixa conselleria entén que la tecnologia amb un alt component d'innovació ja té un projecte aprovat, com és l'Actuació Territorial Estratègica d'Alcoinnova". Sedano explica que "aquest informe clar i rotund de la conselleria ens ha de fer reflexionar sobre la necessitat de què tots junts donem suport, d'una vegada per totes, a un projecte fonamental per al futur de la nostra ciutat, per a creació d'ocupació de qualitat i per a generar sinergies que ens convertisquen en un referent de la Comunitat Valenciana i Espanya. Ja toca".

Uns informes que per a l'Ajuntament d'Alcoi s'han tret de context. El regidor de territori Manolo Gomicia assegura que molts organismes han enviat informes "per opinar sobre el Pla General", i que en cap moment es rebutja Pagos, sinó que s'ha fet una apreciació i és que ja està el projecte d'Alcoinnova. Però Gomicia recorda que ells s'oposen a aquest projecte, i que no està fet. El regidor explica que Alcoi continua necessitant sòl industrial i que l'opció del govern és Pagos. "D'un informe de 20 fulles s'ha tret una frase fora de context" explica Gomicia, "és un document que fa recomanacions basades en opinions, i ara es valorarà o no. Però per a nosaltres no és un problema". Tot i això, assegura que "farem un informe per a dir que és un projecte de ciutat, i que Alcoi necessita el màxim de metres quadrats de sòl industrial de qualitat". Per altra banda, Gomicia explica que sol·licitaran reunions amb diferents conselleries que han emés informes respecte al Pla General per tractar en concret determinats assumptes, qüestions que també s'han plantejat i "que són molt més complicades que Pagos", com pot ser l'informe de carreteres on "proposen molta cosa" o els metres quadrats de zona verda que ha de tindre la ciutat. Totes qüestions que, segons Gomicia, es tractaran ara a poc a poc per a després incorporar les modificacions que calga en la redacció del Pla General.

Un últim apunt al respecte. Des d'Aramultimèdia hem demanat els citats informes per valorar les informacions, però no es tracta de documents públics i no hem pogut accedir a ells.