El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Polítiques socials a debat en Alcoi amb la presència de Sánchez Mato, el polític que va desafiar a Montoro

Carlos Sánchez Mato

Carlos Sánchez Mato és un economista i polític madrileny, regidor de l'Ajuntament de Madrid des de 2015 en l'àrea d'economia i hisenda fins al 2017 i actualment president del districte de Vicálvaro i del de Latina. Sánchez Mato fou destituït del seu càrrec com a regidor per haver plantat cara al ministre Cristóbal Montoro i no haver acceptat el pla d'ajust imposat des del ministeri d'Hisenda.

 

Guanyar Alcoi organitza el col•loqui 'Com fer front a la llei Montoro?' en el que participarà com a ponent Carlos Sánchez Mato. L'acte tindrà lloc el dimecres 31 d'octubre a l'espai Àgora (plaça Ramón y Cajal) a partir de les 19 h i en ell s'exposaran alternatives a la gestió econòmica pública municipal, maneres de gestionar amb honestedat i eficàcia en benefici de les majories socials.

Com a responsable d'economia i hisenda, Sánchez Mato ha sumat al compte de resultats de l'Ajuntament de Madrid 1.000 milions d'euros de superàvit i ha reduït el deute més de 2.500 milions. Entre les dades que avalen la seua gestió econòmica està la municipalització de l'empresa Funerària de Madrid, que ha passat de tindre pèrdues en l'època del govern municipal del PP a Madrid amb la gestió privada a 4,1 milions d'euros de benefici des que la gestió és pública.

La Portaveu de Guanyar Alcoi a l'Ajuntament, Estefania Blanes, explica que la visita de Carlos Sánchez Mato a Alcoi "suposa una gran oportunitat per aportar llum sobre alternatives econòmiques a la gestió pública. La idea és mostrar que una altra política econòmica és possible i que les fórmules del bipartidisme no sols estan esgotades, sinó que s'han mostrat ineficients per respondre adequadament a les demandes de les majories socials".

Blanes anima a la ciutadania a acudir aquest acte "per conèixer de primera mà que altre tipus de gestionar els recursos econòmics d'un Ajuntament és possible i que reduir el deute d'una ciutat, augmentar la cobertura social i governar amb honestedat i eficiència és possible, i ho és des de l'esquerra, com s'ha demostrat a Madrid amb Carlos Sánchez Mato, regidor d'Ahora Madrid".

 La xarrada és oberta a tota la ciutadania i no cal inscripció prèvia.