El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Polèmica en les ajudes a esportistes locals d'Alcoi. Critiquen la falta de difusió en la convocatòria

Gala de l'esport en Alcoià en 2018, moment en què es fa entrega de les ajudes.

Les ajudes a esportistes locals no professionals són convocades anualment per l'Ajuntament d'Alcoi per a esportistes que disputen competicions, autonòmic, nacional o internacional. La convocatòria de 2019 disposa de 12.000 €, igual que en 2018, any en què es va poder beneficiar 14 esportistes d'Alcoi.

Algunes veus del món de l'esport alcoià han mostrat el seu disgust amb la convocatòria d'enguany a les ajudes a esportistes locals no professionals. L'atleta Ovidi Albert critica la falta de promoció i difusió de les ajudes, raó per la qual assegura haver-se quedat fora de la convocatòria d'enguany. Des de l'Ajuntament asseguren que la convocatòria s'ha realitzat de manera legal en temps i forma, sent publicada en el BOP i en el web municipal.

Les ajudes a esportistes locals no professionals són convocades anualment per l'Ajuntament d'Alcoi per a esportistes que disputen competicions, autonòmic, nacional o internacional. La convocatòria de 2019 disposa de 12.000 €, igual que en 2018, any en què es va poder beneficiar 14 esportistes d'Alcoi.

Un d'ells fou Ovidi Albert Espí, atleta alcoià que ha recollit diferents premis en competicions de triatló cross o 10K. Enguany però, no podrà gaudir d'aquestes ajudes, després que no haja presentat dins del termini la sol·licitud per a adherir-se a l'ajut. Albert ha fet constar en xarxes socials el seu disgust pel qual ell considera falta de difusió en les ajudes. La convocatòria es va publicar al Butlletí Oficial de la Província d'Alacant el 18 d'octubre, data a partir de la qual es donaven 10 dies naturals per a presentar la sol·licitud.

Critica que l'Ajuntament solament haja publicitat les ajudes mitjançant la secció d'esports del web municipal, sense haver utilitzat les xarxes socials per a fer difusió. En un comunicat a Facebook afirma el següent: "Què haig d'entrar cada dia (en el web municipal) per a veure si es publica alguna cosa? Si la finalitat de les beques és promocionar i ajudar els esportistes alcoians, no entenc que es faça d'una forma tan poc participativa, no promocionant i fent el just perquè s'assabente poca gent".

Resposta de l'Ajuntament

El regidor d'Esports Miguel Juan Reig apunta que la convocatòria va seguir totes les vies legals, sent publicada en temps i forma a BOP, tal com està obligat a fer l'Ajuntament. Reig també afirma que des de la regidoria d'esports s'han enviat més de 130 correus electrònics informant de la convocatòria, tant als clubs d'atletisme local, com als esportistes alcoians d'elit reconeguts per la Generalitat Valenciana.

"Les ajudes són convocades cada any per les mateixes dates. El més normal és que cada esportista que ha sigut beneficiari en anys anteriors, estiga pendent de quan van a publicar-se les bases", afirma l'edil d'esports. A pesar d'açò, Reig lamenta que s'hagen produït aquestes crítiques, i assegura que es valoraran altres formes de difusió de cara a 2020.