El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ponents nacionals i internacionals portaran les últimes informacions sobre finançament i Indústria 4.0 a Alcoi

Tots els ponents del Fòrum
Totes les vies per aconseguir finançament i entrar en la Indústria 4.0, en el fòrum que FUNDEUN celebra a l'Àgora d'Alcoi

L'organitza FUNDEUN, i és d'assistència totalment gratuïta. Comptarà amb ponents d'alt nivell com ara Fran Chuán, expert en cultura de la innovació; o l'assessor José Luis Jiménez Brea, qui va formar part de l'Agència Basa de la Innovació. Però a més, també s'explicaran totes les vies que existeixen per a trobar finançament, siga autonòmica, nacional o europea. La jornada tindrà lloc el pròxim 15 de novembre a l'Àgora, i vol convertir-se amb un referent autonòmic per a les empreses que busquen la digitalització.

Fer el canvi a la Indústria 4.0 és un pas obligatori i necessari per a tota empresa actual. Ja ho diu Rafael Lafont, director de FUNDEUN: "es parla de la quarta revolució industrial, de la Indústria 4.0. Efectivament Europa necessita més de 800.000 treballs relacionats amb les noves tecnologies". I Lafont considera que "tenim una província que té recursos, i volem donar un impuls a totes les empreses del nostre territori perquè volem que es pugen al carro de la digitalització. Volem donar-los ferramentes senzilles i útils que permeten a l'empresa donar el primer pas i saber amb quins recursos compten".

Així naix aquest fòrum, sota el nom "Finançament per a la innovació intel·ligent: cap a la indústria 4.0", una oportunitat única per a conéixer els recursos que existeixen, tant econòmics com digitals, per a portar la nostra empresa a un nou nivell. 

L'Àgora d'Alcoi serà la seu d'aquest fòrum que té ambició autonòmica. No debades, comptarà amb ponents d'alt nivell tant nacional com internacional. La jornada començarà amb Fran Chuán, consultor format a Boston, qui parlarà de com en un món tecnològic, les persones continuen sent necessàries. A continuació s'oferirà una panoràmica de la situació a la província amb dades oferides per l'Institut d'Estudis Econòmics d'Alacant, INECA. El següent ponent serà el reconegut José Luis Jiménez Brea, qui fora director de l'àrea de transformació empresarial de l'Agència Basca de la Innovació; i també es vorà una perspectiva des del mateix municipi d'Alcoi, amb un membre de l'empresa IPYC Ingenieros, especialitzada en digitalització industrial.

A més de les ponències, també hi haurà un moment per a fer negocis amb una trobada de networking; i una interessant taula redona sobre els recursos i les vies per a trobar finançament, amb la participació de l'IVACE, del Banc Sabadell, del Centre per al Desenvolupament Tecnologic Industrial; i l'empresa d'assessoria tecnològica INCOTEC. I el dia conclourà amb una última taula redona sobre bones pràctiques, amb la participació de quatre empreses relacionades amb el món de les Tecnologies de la Informació (l'empresa SISTEL), la robòtica (amb Imasd Robótica Industrial), la Intel·ligència Artificial (amb Nouss Intelligence); o la millora de processos (amb representants de l'alcoiana Nirvel Cosmetics).

Una oportunitat única per a conéixer com i amb quins recursos podem entrar en la nova Indústria 4.0. I a més, de manera totalment gratuïta. Tan sols cal inscripció prèvia a la web de FUNDEUN; on també es pot trobar informació sobre la jornada i els ponents.

L'alcalde d'Alcoi Toni Francés s'ha mostrat molt satisfet que siga la ciutat la que aculla aquest fòrum. Assegura que "som la segona ciutat d'Espanya amb més treball industrial. Som una ciutat que aposta per la innovació com a ferramenta de futur, i estem preparats per a ser protagonistes en aquest procés de transformació que està patint el nostre teixit empresarial. És un repte que afrontem amb força i il·lusió".