El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ponts d'Igualtat denuncia a VOX Alcoi per demanar la retirada de banderes LGBTI a l'Ajuntament d'Alcoi

La plaça de l'Ajuntament d'Alcoi ha acollit per segon any consecutiu aquesta celebració reivindicativa./ LV

Segons el president del col·lectiu Ponts d'Igualtat, Aitor Pla, remarca que "Hem aconseguit molts avanços en matèria d'igualtat LGTBI, no hem de fer ni un pas enrere davant discursos que fomenten l'odi entre la població. Els fets que estem denunciant per part de l'extrema dreta són perillosament preocupants perquè estan atemptant i ofenent a tot un col·lectiu".

Ponts d'Igualtat denuncia la crida de retirada per part de VOX Alcoi en demanar que llevaren qualsevol classe de bandera no oficial que es trobara als balcons de l'Ajuntament.

Des del passat 1 de juny, el tribunal suprem va sentenciar que no es podien posar banderes no oficials en els edificis públics de tot el territori espanyol. Ara bé, aquesta sentència, a part d'incertesa i dubte, també va provocar que alguns partits polítics aprofitaren per a remarcar que banderes com la LGTBI no podien estar a l'Ajuntament d'Alcoi. Però en realitat, la sentència del tribunal suprem solament remarca que no es poden posar banderes no oficials als màstils, però sí als balcons dels ajuntaments de tot el territori espanyol.

Des de Ponts d'Igualtat denuncien la crida de retirada per part de VOX Alcoi en demanar que llevaren qualsevol classe de bandera no oficial que es trobara als balcons de l'Ajuntament.

Segons el president del col·lectiu Ponts d'Igualtat, Aitor Pla, remarca que "Hem aconseguit molts avanços en matèria d'igualtat LGTBI, no hem de fer ni un pas enrere davant discursos que fomenten l'odi entre la població. Els fets que estem denunciant per part de l'extrema dreta són perillosament preocupants perquè estan atemptant i ofenent a tot un col·lectiu". Per a finalitzar comenta que "És moment per a la unitat enfront d'aquests discursos que volen fer-nos tornar a l'Espanya del blanc i negre, hem de ser capaços d'erradicar que aquests missatges estiguen en les institucions, és per això que estarem atents ara i sempre als missatges que fomenten els delictes d'odi per a prendre totes les accions pertinents que siguen a les nostres mans".