El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Portalemp gestiona 153 ofertes de treball en tot el 2020 a Alcoi

Portalemp / Captura

Més del 50% de persones inscrites en Portalemp són dones, sent el rang d'edat més nombrós el que oscil·la entre els 25 i els 44 anys.

Portalemp, el portal d'ocupació de l'Ajuntament d'Alcoi que té com a objectiu promoure el desenvolupament econòmic i fomentar l'ocupació compta amb prop de 7.000 persones inscrites. Des del segon semestre de 2017, aquesta eina d'intermediació laboral ha publicat 670 ofertes. D'aquestes, 153 es van gestionar en 2020, malgrat la crisi sanitària generalitzada. En el que portem de 2021 s'han llançat ja 41 ofertes.

Segons expliquen des de la regidoria d'Ocupació, Empresa i Formació, existeix una fidelització de les empreses, que en la majoria d'ocasions tornen a recórrer al servei i a Àgora per a realitzar els seus processos de selecció. L'Ajuntament d'Alcoi apunta que el protal "dóna respostes a les necessitats del mercat laboral i abasten els diferents sectors econòmics, així com perfils amb diferents graus de qualificació".


Portalemp ofereix a les empreses una adaptació precisa als perfils sol·licitats, constant comunicació i seguiment de les ofertes, acompanyament durant tot el procés, així com l'opció de triar donar visibilitat o no al nom de l'empresa o de decidir si es prefereix rebre les sol·licituds directament o a través del portal.


Des que es va posar en marxa a 2017, són 6.962 les persones inscrites -de les quals 1.160 corresponen a inscripcions realitzades durant 2020. Aquestes persones usuàries de Portalemp tenen l'opció de rebre un acompanyament en el seu procés de cerca activa d'ús de la mà del servei d'orientació laboral d'Àgora. A més, poden resoldre els seus dubtes relatius a la inscripció i seguiment de la seua candidatura o obtindre informació sobre accions formatives, etc. Més del 50% de persones inscrites en Portalemp són dones, sent el rang d'edat més nombrós el que oscil·la entre els 25 i els 44 anys.


El regidor d'Ocupació, Alberto Belda, indica que “evidentment, la situació i les dades estan marcades per les conseqüències de la crisi sanitària generalitzada, però aquestes ofertes són un signe de la reactivació de la nostra economia i de la confiança que el teixit empresarial de la ciutat i de la comarca deposita en aquesta eina”.