El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Possible mesura per al Centre: prioritzar aparcaments per als veïns del barri

Cotxes estacionats en el carrer Sant Llorenç d'Alcoi.

Els terrenys de La Riba són un dels possibles emplaçaments on es podria aplicar aquesta proposta.

No són poques les veus que demanen solucions per a l'estacionament en el Centre d'Alcoi, una problemàtica que afecta especialment als veïns del barri. Doncs bé, el govern ha anunciat que estudiarà la possibilitat d'habilitar zones d'aparcament al Centre on siga el veïnat del barri qui tinga preferència.

Així s'ha assegurat des del govern local en el plenari d'aquest divendres, dies després que s'hagen fet públics els plans de l'executiu local de convertir els terrenys de La Riba en una zona amb almenys 200 places d'estacionament. La petició de prioritzar l'aparcament per part dels veïns l'ha formulada Guanyar Alcoi, des d'on apunten precisament a La Riba com a possible emplaçament on aplicar la mesura: "Demanem al govern municipal que en este nou aparcament que estan projectant a la Riba s’habiliten zones reservades per a residents, perquè  no es vegen forçats a perdre temps (i contaminar) buscant un aparcament relativament proper als seus domicilis”.

No es descarta tampoc, d'acord amb el contingut del prec presentat per Guanyar, que la mesura es puga fer extensible a altres barris de la ciutat. En tot cas, la iniciativa es troba supeditada als estudiar de viabilitat que puga encarregar l'Ajuntament.