El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Potenciar l'especialització: AIJU forma als treballadors del sector químic-plàstic

Són 13 accions formatives gratuïtes, subvencionades per LABORA, i de qüestions molt específiques. Vora 200 treballadors podran accedir a la formació, que ha de ser sol·licitada per l'empresa.

L'Institut Tecnològic del Joguet, AIJU, ofereix una nova oportunitat de formació. Són 13 accions formatives, subvencionades per LABORA, i dirigides majoritàriament a persones en actiu dins del sector dels plàstics i químics. Els cursos tenen temàtiques molt específiques, com informen des d'AIJU, com pot ser "màquines amb control numèric assistit per ordinador (CNC), gestió de qualitat i prevenció de riscos laborals i mediambientals, configuració de motlles, mecànica, hidràulica, electricitat, normativa REACH, carretons elevadors, termoplàstics, etcètera".

Són àrees d'especialització molt demandades per les empreses, i per això se'ls dona aquesta oportunitat. Però han de ser les mateixes empreses les que es posen en contacte amb el departament de formació d'AIJU. En total són 406 hores de formació gratuïta i s'espera una gran demanda. En cas de ser necessari es faran noves edicions dels cursos més reclamats.

Els cursos començaran al desembre i s'allargaran fins a juliol del 2020. Suposen una acreditació parcial de la titulació oficial a la qual corresponen. Maite Romero, responsable de formació d'AIJU, anima "les empreses a participar d'aquestes accions formatives, ja que és una oportunitat per a millorar la capacitació i el saber fer d'una quantitat important de treballadors de la comarca".