El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

PP Alcoi: les ajudes Inmpuls tenen "nul·la repercussió" en el sector industrial

Polígon municipal de Santiago Payá.

'Inmpuls' és el programa que des de 2013 posa en marxa el consistori per tal d'ajudar els emprenedors i empreses locals en el desenvolupament del seu negoci. 

El Partit Popular d'Alcoi ha criticat la "nul·la repercussió" que té el pla Inmpuls per a la indústria, ja que en 7 anys no ha concedit cap ajuda a les empreses d'aquest sector. La formació insta al govern local a buscar fórmules que incentiven la indústria a través d'aquest programa d'ajudes.

'Inmpuls' és el programa que des de 2013 posa en marxa el consistori per tal d'ajudar els emprenedors i empreses locals en el desenvolupament del seu negoci. A regidora popular Lirios García li crida l'atenció que ni tan sols la línia destinada a sufragar el pagament de lloguer no haja arribat a cap indústria en set anys. Segons assenyala, "és necessari actualitzar els continguts d'aquestes ajudes perquè siguen atractives a tots els sectors". García convida al Govern a "asseure's en una mateixa taula amb els grups polítics i els agents econòmics i socials per a definir unes ajudes que siguen eficaces i contribuïsquen a dinamitzar l'economia de la ciutat".

García afegeix que en totes les edicions d'Inmpuls han sobrat fons: "Alguna cosa falla quan no s'utilitza el 100% de la dotació econòmica". D'acord amb les seues estimacions, dels 420.000 euros posats a disposició entre 2013 i 2019 l'Ajuntament sol ha concedit el 67%. En total s'han concedit 268 ajudes, el 76% de les ajudes han fet costat a negocis del sector serveis i el 24% restant a comerços.